Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημ. Παπαγεωργίου: Αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Δημ. Παπαγεωργίου: Αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2023, 17:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα καθήκοντα του δημάρχου ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου μετά την εκλογή του σε ειδική συνεδρίαση από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα-Νέα Εποχή». Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την πρώτη πράξη για να σταματήσει το «κενό εξουσίας» που υπάρχει, σε πραγματικό επίπεδο, εδώ και δύο εβδομάδες στον Δήμο Ιωαννιτών.

Τα προβληματικά νομοθετήματα του Τάκη Θεοδωρικάκου όμως συνεχίζουν να δηλώνουν την παρουσία τους…

Η δημοτική αρχή (ανεξαρτήτως πώς την ορίζει πια κανείς) φαίνεται πως αποφάσισε να βγει μπροστά και, παράλληλα, να σταθεί απέναντι στην πολιτική απροθυμία της αρμόδιας αρχής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, να επικυρώσει ή όχι την εκλογή του Δημήτρη Παπαγεωργίου, η οποία παρέπεμψε την ευθύνη στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, 

Φυσικά, γνωμάτευση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν υπάρχει ακόμα. Αυτό δημιουργεί ένα νομικό κενό, το οποίο προκάλεσαν οι πρόχειρες και αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου. Τώρα, η δημοτική αρχή που αρχικά τις υιοθέτησε πολιτικά και τις στήριξε, τις βλέπει να γυρνούν εναντίον της.

Σημειωτέον ότι στην ανακοίνωση του Δήμου, δεν γίνεται καμία αναφορά σε διαδικασίες ή σε πολιτικές και νομικές ερμηνείες -κάτι που αναμένεται να γίνει στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο κ. Παπαγεωργίου τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, την εξέλιξη ανάληψης καθηκόντων. Ειδικότερα η παράταξη του Νίκου Γκόντα και οι τρεις σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα-Νέα Εποχή» που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους.

Ο κ. Παπαγεωργίου παραιτήθηκε χτες 15/3 τόσο από το αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από δημοτικός σύμβουλος (σ.σ. ο δήμαρχος δεν είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου).

Νέος δημοτικός σύμβουλος –λόγω της κενής θέσης που δημιουργείται- ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του δημάρχου ο Χάρης Δολιώτης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των εκλογών του 2019, ο επόμενος δημοτικός σύμβουλος θα ήταν ο Βασίλης Ζωγράφος. Ο κ. Ζωγράφος όμως, που είχε αναλάβει την επομένη των εκλογών τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα στον Δήμο (διορισμένη θέση), θέλησε να παραμείνει στη θέση που είναι και να μη γίνει δημοτικός σύμβουλος.

«Η ορκωμοσία μου ως δημοτικός σύμβουλος συμπίπτει χρονικά με μία μεγάλη απώλεια για την πόλη μας αλλά και για μένα προσωπικά ως γιατρού, που είναι αυτή του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Του ανθρώπου που ταυτίστηκε με τη δημοκρατία, την ανεξιθρησκία, την επιστήμη, τη διανόηση. Από αυτή τη θέση και μέχρι τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις αποφάσεις που θα έχουν θετικό πρόσημο για την πόλη μας και θα κινούνται στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών» αναφέρει ο κ. Δολιώτης σε δήλωσή του.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, την Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου και μελών επιτροπών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back