ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΕΥΑΙ με «ρεαλισμό»

Εικόνα του άρθρου ΔΕΥΑΙ με «ρεαλισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2020, 16:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό της για το νέο έτος 2021 ενέκρινε σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις της, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, η ΔΕΥΑΙ. Και… όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο προγραμματισμός είναι «ρεαλιστικός» και ο προϋπολογισμός «υλοποιήσιμος». «Το πρόγραμμα έργων είναι ρεαλιστικό αφού η προετοιμασία του έγινε έτσι ώστε να καλύπτει πραγματικές ανάγκες των πολιτών και γενικότερα του Δήμου με έργα που είναι δυνατόν να υλοποιηθούν μέσα στο 2021 και όχι να αποτελείται από μια σειρά εξωπραγματικών προτάσεων από τη σφαίρα του επιθυμητού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, η ΔΕΥΑΙ αναφέρει ότι οι οφειλές προς ΔΕΗ και ΣΥΔΛΙ βρίσκονται στον δρόμο της αποπληρωμής. Προσθέτει δε ότι εντός του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η οριστική διευθέτηση των οικονομικών διαφορών μεταξύ ΔΕΥΑΙ και Δήμου.

Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο που παραθέτει, ότι, παρότι μειώθηκε λόγω κορονοϊού η κατανάλωση ύδατος από μεγάλους καταναλωτές όπως τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι εισπράξεις από την κατανάλωση του ύδατος το 2020 φτάνουν στο 95% των εισπράξεων του 2019. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ το αποδίδει «στη σωστή πολιτική της επιχείρησης»…

Τέλος, η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ καταγγέλλει τους εκπροσώπους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις εν λόγω συνεδριάσεις. «Αν και οι δυο αυτές συνεδριάσεις έγιναν με τηλεδιάσκεψη, οι εκπρόσωποι της παράταξης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν συνεχώς για τις δια περιφοράς συνεδριάσεις, απουσίασαν και πάλι χωρίς καμία ενημέρωση ή δικαιολογία» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back