Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Δεσμευτείτε για το τμήμα Λογιστικής»

Εικόνα του άρθρου «Δεσμευτείτε για το τμήμα Λογιστικής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2021, 17:44
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Μπάρκας, ζητώντας να «δεσμευθεί η κυβέρνηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα».

Την ερώτηση συνυπογράφουν άλλοι 9 βουλευτές, ανάμεσά τους και η Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη.

Ο κ. Μπαρκας μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «επιτυχημένη λειτουργία» του τμήματος Λογιστικής, που  «έχει αναγνωριστεί από τις ακαδημαϊκές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο υπάγεται, σε βαθμό που να διερευνάται το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και δεύτερο τμήμα στην Πρέβεζα».

Τονίζει ότι με το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, το τμήμα κινδυνεύει «να τεθεί άμεσα σε απαξίωση, μοιραία θα οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας του, καθώς θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των φοιτητών που θα μπορέσουν να εγγραφούν».

Ζητάει από την κα Κεραμέως να δεσμευτεί, «πρώτον, για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που εδρεύει στην Πρέβεζα και δεύτερον, για την συμπερίληψη και τα επόμενα χρόνια του τμήματος στο σχετικό μηχανογραφικό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back