Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δέσμευση χρημάτων για την προσβασιμότητα

Εικόνα του άρθρου Δέσμευση χρημάτων για την προσβασιμότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2019, 17:40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με τη διοίκηση του σωματείου ΑμεΑ του νομού Ιωαννίνων συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κ. Ριζόπουλος πρότεινε τη δέσμευση 5% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε όλο το πεδίο ευθύνης της και πρόσθεσε ότι  «δεν θα είναι ένα αυθαίρετο ποσοστό. Θα είναι πάνω σε μια συνολική λογική μελέτης ενός ρυθμιστικού σχεδίου σε όλη την Ήπειρο. Θα το σχεδιάσουμε μαζί», απευθυνόμενος στη διοίκηση.

Ο πρόεδρος του σωματείου Αστερινός Μάνθος τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης Ριζόπουλου, ότι ο υποψήφιος «μας ανέπτυξε τις προτάσεις του, ειδικά αυτές που αφορούν το αναπηρικό κίνημα. Και οφείλω να πω ότι μερικές από αυτές μας εντυπωσίασαν». Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γραμματέας του σωματείου Δημήτρης Αργυρός.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, στη λιγότερο… ανταγωνιστική του δήλωση μέχρι τώρα, είπε ακόμα ότι «αυτό το καθεστώς σχέσεων που έχει τη λογική της ψευτοφιλανθρωπίας εμένα δεν με εκφράζει. Εγώ πιστεύω ότι οι πολίτες είναι ίσοι, οφείλουμε να είναι ίσοι.  Γιατί πιστεύω ότι υπάρχει και πνεύμα και ανθρώπινο δυναμικό μεταξύ των ανθρώπων ΑμεΑ το οποίο δεν μπορούμε να το εκμεταλλευθούμε διότι όταν πρέπει να σκεφτείς ακόμη και το βήμα που θα κάνεις, γιατί είναι ζήτημα επιβίωσης, δεν μπορείς να αναπτύξεις τις δυνάμεις σου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back