ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δέσμευση για οριοθέτηση της Πλατανούσας

Εικόνα του άρθρου Δέσμευση για οριοθέτηση της Πλατανούσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2016, 17:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για το κλείσιμο της υπόθεσης της οριοθέτησης του οικισμού της Πλατανούσας, που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, δεσμεύτηκε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μιχελάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, την ευθύνη για την εκκρεμότητα αυτή έχει το Δασαρχείο Ιωαννίνων. Όπως αναφέρεται, ο Δήμος έχει εκπονήσει τη σχετική μελέτη από το 2012 και την έχει καταθέσει στο Δασαρχείο για έγκριση τον Φεβρουάριο του 2013. «Έχουν περάσει τέσσερα σχεδόν χρόνια χωρίς να γίνει καμία απολύτως ενέργεια, καθώς οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου επικαλούνταν άλλοτε προσωπικά προβλήματα και άλλοτε φόρτο εργασίας» τονίζει το δημαρχείο Βορείων Τζουμέρκων. 

Η μη οριοθέτηση του οικισμού δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα έργων σε κοινοτικά και εθνικά προγράμματα, ενώ κτίσματα και ακίνητα που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη», τα οποία μάλιστα φορολογούνται, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ενώ η όποια εμπορική τους αξία έχει μηδενιστεί.

Οι ελπίδες του Δήμου αναπτερώθηκαν πάντως μετά την επίσκεψη στην Πλατανούσα κλιμακίου του Τμήματος Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), η οποία έγινε μετά από αίτημα του δημάρχου Γιάννη Σεντελέ και με εντολή του κ. Μιχελάκη. Το κλιμάκιο εξέτασε ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους λόγω των κατολισθήσεων κατά τη δεκαετία του 1990 αλλά κυρίως της απουσίας της οριοθέτησης. Μετά την ενημέρωση που είχε ο κ. Μιχελάκης, ο τελευταίος υποσχέθηκε άμεση και οριστική λύση του χρόνιου προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back