Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεν συμπορευόμαστε με την άθλια ηγεσία της ΓΣΕΕ»

Εικόνα του άρθρου «Δεν συμπορευόμαστε με την άθλια ηγεσία της ΓΣΕΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2021, 17:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H EAK, συνδικαλιστική παράταξη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μαΐου και όχι στις 4 του μήνα που επέλεξε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

«Δεν θα συμπορευτούμε με την άθλια ηγεσία της ΓΣΕΕ που λειτουργεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης, ορίζοντας ως ημέρα απεργίας την 4η Μάη, προεκτείνοντας ουσιαστικά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα» τόνισαν τα μέλη της σε δηλώσεις τους, καλώντας στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΙ και η ΑΔΕΔΥ στις 10 το πρωί της 6ης Μαΐου, στην κεντρική πλατεία.

Ο Αλέκος Μπαλακέρας, μέλος της παράταξης, τόνισε ότι «το νομοσχέδιο που απεργάζεται η κυβέρνηση αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας, σε συνέχεια των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ από την επομένη των εκλογών, σε μια περίοδο μάλιστα βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μείωσης εισοδημάτων, επισφάλειας και ανεργίας».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι φέρνει το νομοσχέδιο «εν μέσω πανδημίας, lockdown και περιοριστικών μέτρων, με την πλειονότητα των εργαζομένων σε αναστολή σύμβασης και υποχρεωτική τηλεργασία, χωρίς τη δυνατότητα συλλογικής διαβούλευσης, δράσης και κινητοποίησης», καθώς και ότι ουσιαστικά υποβάθμισε την Επιθεώρηση Εργασίας, κατάργησε το βάσιμο λόγο απόλυσης εργαζομένων και των μέτρων προστασίας των εργολαβικών, κ.α.

Σχετικά με το συνδικαλιστικό νόμο, ανέφερε ότι η εγγραφή σε αυτό, ως προϋπόθεση άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος, «έρχεται σε συνέχεια της ρύθμισης του ν.4635/2019, που φακελώνει τα συνδικάτα και προσπαθεί να τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. Είναι μια ρύθμιση που περιορίζει την συλλογική αυτονομία των συνδικάτων και το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι όπως κατοχυρώνεται στο ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο 23)».

Τέλος, ο κ. Μπαλακέρας αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του σωματείου Εργαζόμενων στις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, λέγοντας ότι «κάνει μεγάλη εντύπωση η μη αναφορά τους στον απολυμένο εργαζόμενο».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back