Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Δεν μου αρκεί το ‘ας δοκιμάσουμε και εσάς’»

Εικόνα του άρθρου «Δεν μου αρκεί το ‘ας δοκιμάσουμε και εσάς’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2019, 15:46
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το «περίγραμμα» του προγράμματος «διακυβέρνησης» παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, μερικές μέρες πριν την πρώτη του προεκλογική ομιλία στην Αθήνα.

Εν τάχει, το πρόγραμμα στηρίζεται σε πέντε άξονες:

  • Καταπολέμηση ανεργίας
  • Τουρισμός-πολιτισμός-αθλητισμός
  • Ανάπτυξη-ενέργεια-υποδομές
  • Πρωτογενής παραγωγή
  • Μοντέλο περιφερειακής διακυβέρνησης και εξορθολογισμός οικονομικών Περιφέρειας

Ο κ. Ριζόπουλος στάθηκε επιγραμματικά (για τα δικά του δεδομένα) σε κάθε άξονα, επιμένοντας, αφενός σε ό,τι έχει πει μέχρι τώρα. Επανέλαβε δηλαδή τις εν μέρει ανακριβείς διατυπώσεις για την ανεργία στην Ήπειρο (χωρίς να είναι ο μόνος που κάνει το λάθος της «πρωτιάς» χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία του προβλήματος στην Ήπειρο), διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο της τουριστικής ανάπτυξης, είπε σχετικά με τα ενεργειακά ζητήματα ότι «συνδέονται με τη μείωση του κόστους και την προσέλκυση επενδυτών». Στο πρόγραμμα της παράταξης, παίρνει θέση υπέρ των ερευνών-εξορύξεων «με σεβασμό στο περιβάλλον» και τη δημιουργία «ανεξάρτητου περιφερειακού φορέα υδρογονανθράκων».

Ο κ. Ριζόπουλος πρόσθεσε ότι «στις κάλπες θα φανεί αν θα επικροτήσει ο λαός την περιφερειακότητα» και πως δεν του αρκεί το «δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, ας δοκιμάσουμε και εσάς».

Επίσης, τόνισε ότι στην πολιτική χρειάζεται διεκδίκηση, για να προσθέσει με αυτό τον τρόπο τη δήλωση για νομική διεκδίκηση του θέματος των κληροδοτημάτων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back