ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δεν είμαστε ατραξιόν»

Εικόνα του άρθρου «Δεν είμαστε ατραξιόν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2024, 15:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρόβλημα που υπάρχει με τον τρόπο λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου δεν είναι απλό. Η περιφερειακή αρχή αρνείται να διαφυλάξει τον δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων της επιτροπής, και συνεχίζει να δυσκολεύει και τον εργασιακό βίο των δημοσιογράφων.

Το ίδιο γινόταν και επί εποχής Οικονομικής Επιτροπής.

Η Περιφερειακή Επιτροπή δεν συνεδριάζει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως η επιτροπή περιβάλλοντος, αλλά συνεδριάζει σε ένα μικρό γραφείο, στο Γραφείο 215, όπου τις υπόλοιπες μέρες και ώρες λειτουργεί το Epirus Film Office. Θα μπορούσε να συνεδριάζει και στο γραφείο του περιφερειάρχη, όπως γινόταν στο παρελθόν και όπως έγινε ήδη δύο φορές φέτος. Για τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο χώρων: Απλώς το Γραφείο 215 είναι πιο άνετο, γιατί έχει ένα μεγάλο στρογγυλό τραπέζι που χωράει και τα εννιά μέλη συν τη γραμματέα!

Και προφανώς ο κ. Καχριμάνης προσπερνάει τα όσα λέει ο νόμος ότι οι συνεδριάσεις πρέπει να είναι δημόσιες.

Το ζήτημα επανήλθε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής με αφορμή και μια παρέμβαση-ανακοίνωση που είχε κάνει πριν από λίγες μέρες η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο κ. Καχριμάνης επέμεινε ότι «εδώ είμαστε για να κάνουμε δουλειά» και πρόσθεσε με έμφαση ότι «δεν είμαστε ατραξιόν», χωρίς να λείπουν οι λεκτικές επιθέσεις ή τα κακόβουλα σχόλια προς τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργο Πρέντζα.

Βέβαια δεν εξήγησε πώς οι δημόσιες συνεδριάσεις παρεμποδίζουν τη δουλειά. Επιπλέον ο κ. Καχριμάνης φαίνεται να ξεχνάει ότι δεν είναι δημόσιος υπάλληλος αλλά αιρετός περιφερειάρχης. Και πώς η παρουσία των ΜΜΕ και όσων πολιτών ή φορέων το επιθυμούν, είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Όπως και ότι η διαφάνεια και ο έλεγχος των αποφάσεων της διοίκησης είναι επίσης αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back