Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες…»

Εικόνα του άρθρου «Δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2019, 14:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η μη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων, όπως αυτή προέκυψε από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό (φωτογραφία), αποτελούσε μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης «Γιάννενα. Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ. Και η δέσμευση γίνεται πράξη.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αντικατέστησε πριν από λίγες ημέρες τα σπασμένα πλακάκια στην πλατεία προκειμένου αυτή να είναι πιο εμφανίσιμη και πιο έτοιμη για κανονικά Χριστούγεννα (η χριστουγεννιάτικη κεντρική πλατεία αποτέλεσε «πεδίο» έντονων συζητήσεων τα τελευταία χρόνια).

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αιτιολόγησε την απόφαση της δημοτικής αρχής την απόφαση να μην εφαρμόσει τη μελέτη. Το επιχείρημά του ήταν: «Έχουμε διαφορά αντίληψης με την προηγούμενη δημοτική αρχή για την κεντρική πλατεία. Σέβομαι τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και το αποτέλεσμά του. Όμως η δική μας δημοτική αρχή εκτιμά ότι το αποτέλεσμα αυτού του διαγωνισμού δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μεγάλης μερίδας πολιτών». Κι έτσι για άλλη μια φορά, μια αρχιτεκτονική πρόταση μπαίνει και πάλι στα συρτάρια του Δήμου.

Τι μέλλει γενέσθαι; Σύμφωνα και με σχετικό δελτίο Τύπου, «το θέμα της κεντρικής πλατείας θα έρθει ξανά προς συζήτηση για να λάβουμε τις οριστικές μας αποφάσεις».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back