Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Deloitte, ο νέος «συγκάτοικος» στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Deloitte, ο νέος «συγκάτοικος» στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2023, 18:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρώτη επίσημη μέρα της Deloitte στα Γιάννενα, ήταν η σημερινή, 11 Μαΐου 2023. Η εταιρία που ιδρύθηκε πριν από σχεδόν δύο αιώνες στο Λονδίνο από τον Γουίλιαμ Γουέλτς Ντελόιτ, έναν βρετανό λογιστή, έχει σήμερα έδρα στο διάσημο «30 Rock», στην πλατεία Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης.

Οπότε, η έναρξη λειτουργίας ενός παραρτήματος στα Γιάννενα, στο Τεχνολογικό Πάρκο, είναι ένα επιχειρηματικό γεγονός.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας, οι κ.κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO του ελληνικού τμήματος και ο Βασίλης Καφάτος, πρόεδρος του DACC, προσπάθησαν να δώσουν και μια διαφορετική διάσταση στο γεγονός.

Ο κ. Κουτσόπουλος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εταιρία προ ολίγου καιρού συζητούσε την προοπτική των Ιωαννίνων. «Στόχος μας είναι και θα παραμείνει πάντα να δίνουμε ένα θετικό αποτύπωμα για τους ανθρώπους μας, για την κοινωνία για το περιβάλλον» και πρόσθεσε ακόμα ότι η εταιρία αναπτύσσει «κουλτούρα σεβασμού, συμπερίληψης και ανάπτυξης των ταλέντων».

Όσο για την πρόκληση των Ιωαννίνων, ο κ. Κουτσόπουλος είπε ότι «αυτό που βλέπουμε και βρισκόμαστε εδώ» είναι ο μελλοντικός σχεδιασμός με συνδυασμό ταλέντου, τεχνολογίας, καινοτομίας. Επίσης, τόνισε ότι ήδη βρίσκονται εδώ εταιρίες, με τις οποίες η Deloitte συνεργάζεται ήδη, αλλά και ότι βαρύνοντα ρόλο έπαιξε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ένα από τα «πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της χώρας».

Ο κ. Καφάτος έκανε μια αναφορά στην πρώτη συνάντηση με τον Μωυσή Ελισάφ, πριν από 2 χρόνια περίπου. «Θυμάμαι ότι μας είχε πει πως ‘πρέπει να έρθετε οπωσδήποτε στα Γιάννενα. Αυτό κάνουμε σήμερα».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων μίλησαν επίσης ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Αλκιβιάδης Παϊπέτης, ενώ παραβρέθηκε και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back