Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δώδεκα ταινίες για το Πάσχα

Εικόνα του άρθρου Δώδεκα ταινίες για το Πάσχα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2017, 02:35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ώρα ήρθε ξανά. Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» κοντράρει σε επαναλήψεις τα «Φιλαράκια» και το «Ρετιρέ». Ο Μπεν Χουρ (ο παλιός, ο σωστός) ξανατραβάει κουπί και η TV περιμένει την Ανάσταση. Ιδού δέκα ταινίες, όχι όμως αυτές που νομίζετε (άντε, κάποιες είναι αυτές που νομίζετε)…

Ο Πιλάτος και οι άλλοι 

Μπουλγκάκοφ και Βάιντα σε μια γερμανική παραγωγή. Ο «Μαιτρ και η μαργαρίτα», το καταπληκτικό πόνημα του σοβιετικού συγγραφέα, διασκευάστηκε πολλάκις στο σινεμά. Ο «Πιλάτος και οι άλλοι» είναι μια αλληγορική προσέγγιση στα βιβλικά σημεία της ιστορίας


Risen

Τα γεγονότα μετά την σταύρωση, μέσα από τα μάτια του λεγεωνάριου Τζόζεφ Φάινς. που φυλάει το σώμα του Ναζωραίου


Son of God

Σχετικά πρόσφατη «πασχαλινή» παραγωγή, μάλλον υπερβολική, αν σκεφτούμε ότι περιγράφεται ως… «πολιτικό θρίλερ σε επικό περιτύλιγμα». Τέλος πάντων, είναι πιο χάι τεκ από ό,τι έχουμε συνηθίσει



Easter Bunny, Kill! Kill!

Για όσους και όσες πιστεύουν ότι η περίοδος των γιορτών είναι η καταλληλότερη για θρίλερ και ταυτόχρονα, ξέρουν όλα τα καρέ από το Evil Dead ενώ έχουν την κάρτα μέλους στο b-movie κλαμπ της γειτονιάς τους σε ανθολογία ιστοριών του Πόε, ιδού.



Ο τελευταίος πειρασμός

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μεταχειρίζεται τον Ιησού ως άνθρωπο, με αδυναμίες, σκοτεινή πλευρά, όχι και πολύ διαφορετική από αυτή του μέσου πιστού και ξεσηκώνει τις παραχριστιανικές οργανώσεις. Ο Γουίλεμ Νταφόε γίνεται ο πιο απροσδόκητος Jesus, μετά τον Χεσούς Κιντάνα στον Μεγάλο Λεμπόφσκι.



Ο χιτών

Η ταινία είναι ιστορική για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί είναι η πρώτη σινεμασκόπ ταινία, δεύτερον γιατί παίζει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον που δίνει άλλη διάσταση στο ρόλο του Μαρκέλου Γάλιου και τρίτων, γιατί πάει λίγο παραπέρα από το κλασικό σχήμα «θαύματα, πάθη, σταύρωση, ανάσταση



Γολγοθάς

Από τις παλιότερες ταινίες με θέμα τα πάθη του Χριστού. Είναι μάλιστα η πρώτη ομιλούσα που απεικονίζει απευθείας τον Χριστό, από κάποια απόσταση, καθώς για πολλά χρόνια, μέχρι να ανακαλυφθεί το «θρησκευτικό σταριλίκι» και ο Ρόμπερτ Πάουελ.



H ωραιότερη ιστορία του κόσμου

Εναλλακτικά, αν έχετε βαρεθεί τον Ιησού από τη Ναζαρέτ του Τζεφιρέλι, μπορείτε να δείτε την «Ωραιότερη ιστορία του κόσμου» όπου επίσης παίζει η μικτή κόσμου των ηθοποιών.



It’s the easter beagle, Charlie Brown

Πηγαίνοντας καμιά σαρανταριά χρόνια πίσω, βρίσκουμε τον Τσάρλι Μπράουν του Σουλτς, να διαχειρίζεται τα πασχαλινά του αδιέξοδα, μαζί με τον Σνούπι. Για τους οπαδούς των καρτούν.


Jesus de Montreal

O τρομερός Ντενί Αρκάν, κάμποσα χρόνια πριν την «Επέλαση των βαρβάρων», καταπιάνεται με τα πάθη του Χριστού, τις βιβλικές και ιστορικές αναφορές σε μια κωμωδία που μπλέκει και την επίσημη εκκλησία.



Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο

Ασπρόμαυρο, τραχύ, κατηχητικό σε μια άλλη πίστη, με τη δική του αλληγορία, το φιλμ του Πιερ Πάολο Παζολίνι καθηλώνει και όσο προχωράει, αποκαλύπτει το μεγαλείο αυτού του σκηνoθέτη.



Η ζωή του Μπράιαν

Ε μην πείτε ότι δεν το περιμένατε… Η πιο έξυπνη, σεβάσμια και ταυτόχρονα βλάσφημη ταινία για τις βιβλικές περιγραφές της Μεγάλης Εβομάδας, είναι το μάγκνουμ όπους των Μόντι Πάιθον. Και φυσικά, Romani ite domum.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back