Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Δείτε το time-lapse βίντεο και βάλτε εσείς τον τίτλο

Εικόνα του άρθρου Δείτε το time-lapse βίντεο και βάλτε εσείς τον τίτλο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2017, 12:29
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πέρασε επτά ημέρες μεταξύ 4 και 11 Απριλίου του 2011, στο βουνό El Teide (υψόμετρο 3.718μ) της Ισπανίας και αιχμαλώτισε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία στον κόσμο.

Ο Terje Sorgjerd μας τα προσφέρει μέσα από το time-lapse βίντεο που δημιούργησε και μας δείχνει ότι τελικά ο παράδεισος είναι εδώ στη Γη.

«Ο στόχος ήταν να συλλάβω τον όμορφο γαλαξία μας μαζί με ένα από τα πιο εκπληκτικά βουνά που ξέρω, το El Teide» λέει Sorgjerd, οποίος και περιγράφει το ταξίδι ως ένα από τα πιο κουραστικά που έχει κάνει, με πολύ πεζοπορία σε μεγάλα υψόμετρα και με λιγότερο από 10 ώρες ύπνο μέσα σε μια εβδομάδα. Μάλιστα είχε επισκεφθεί τον χώρο 10 με 11 φορές πριν καταρτίζοντας μια λίστα με τα σημεία που έπρεπε οπωσδήποτε να απαθανατίσει.

«Μία μεγάλη αμμοθύελλα έπληξε την έρημο Σαχάρα στις 9 Απριλίου του 2011 και περίπου στις 3 π.μ. το βράδυ η αμμοθύελλα με χτύπησε, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να δω τον ουρανό με τα ίδια μου τα μάτια», λέει ο Terje Sorgjerd.

«Το ενδιαφέρον», συνεχίζει, «είναι ότι η φωτογραφική μου μηχανή είχε οριστεί για καταγραφή 5 ωρών του Γαλαξία μας κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου και ήμουν σίγουρος ότι όλες οι λήψεις μου καταστράφηκαν. Προς έκπληξή μου, η φωτογραφική μηχανή είχε καταφέρει να συλλάβει την αμμοθύελλα, η οποία φωτιζόταν από πίσω από τη Μεγάλη Κανάρια Νήσο και την έκανε να μοιάζει με χρυσά σύννεφα. Ο Γαλαξίας μας έλαμπε μέσα από τα σύννεφα, κάνοντας τα αστέρια να φωτίζουν με έναν ενδιαφέροντα τρόπο. Έτσι, αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς φαίνεται ο Γαλαξίας μας μέσα από μια αμμοθύελλα της Σαχάρας, κοιτάξτε στο 00:32.»

Χαμηλώστε τα φώτα, δυναμώστε τον ήχο και απολαύστε το…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back