ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Δείγμα θετικό» λέει ο δήμος για τις γιορτές

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2017, 15:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ικανοποιημένος είναι ο δήμος Ιωαννιτών από την τουριστική κίνηση της πόλης στις γιορτές. «Τα Γιάννενα καταλαμβάνουν πλέον μία περίοπτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων επισκεπτών για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα» είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι το θετικό αποτέλεσμα, ήρθε από τις «απαιτούμενες ενέργειες και πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Γκόλας είπε ακόμα ότι η διαμόρφωση του κατάλληλου αστικού περιβάλλοντος επιδρά σωστά τόσο στους κατοίκους της πόλης, όσο και στους επισκέπτες και επισήμανε ακόμα ότι η τουριστική κίνηση δεν επλήγη ιδιαίτερα από τις κακές καιρικές συνθήκες και τις εποχιακές ιώσεις

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τουριστικοί επιχειρηματίες, κυρίως εκτός πόλης, εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες για ακυρώσεις, παρότι δεν υπήρχε πρόβλημα πρόσβασης στα καταλύματα. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις των επιχειρηματιών που έστελναν… φωτογραφίες στους πελάτες τους για να τους πείσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. «Εάν είχε αποφευχθεί στις παραμονές των Θεοφανίων και η συνήθης πια τρομοϋστερία πολλών αθηναϊκών ΜΜΕ περί επικείμενων ακραίων καιρικών συνθηκών,  ο βαθμός επισκεψιμότητας στην πόλη μας θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος» είπε ο κ. Γκόλας, προσθέτοντας ότι ακόμα και έτσι, το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Σχετικά με το στολισμό, είπε ότι έγινε «με γνώμονα την ποιοτική αισθητική, χωρίς φανταχτερές προκλήσεις, ανούσιους στιγμιαίους εντυπωσιασμούς και περιττές δαπάνες» και διευκρίνησε τέλος ότι δεν επιθυμεί να παρουσιάσει μια ιδανική εικόνα: «Αμφιβάλλει όμως κάποιος ότι έχουμε χτίσει γερά θεμέλια και ότι πατάμε πλέον πάνω σε αυτά;  Ότι δεν αυτοσχεδιάζουμε, αλλά προχωράμε με μία ολοκληρωμένη στρατηγική και καλά μελετημένο σχεδιασμό;» διατύπωσε τα ρητορικά ερωτήματα ο κ. Γκόλας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back