Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΔΑ: Ενημερώνει για το δίκτυο φυσικού αερίου στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου ΔΕΔΑ: Ενημερώνει για το δίκτυο φυσικού αερίου στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2023, 18:26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) την ερχόμενη εβδομάδα σε Άργος Ορεστικό, Καστοριά και Ιωάννινα με στόχο «την έγκυρη και υπεύθυνη πληροφόρηση των πολιτών και των επαγγελματιών του χώρου για τα έργα επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Στα Γιάννενα, η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΔΑ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης των έργων, καθώς και για τα οφέλη του φυσικού αερίου.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές -οικιακοί και εμπορικοί- θα μπορούν να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και να πραγματοποιήσουν, με τη βοήθεια στελεχών της ΔΕΔΑ,  άμεσα κι επί τόπου την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για σύνδεση με το δίκτυο και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ (deda.gr/map/).

Το έργο για την πόλη Ιωαννίνων προβλέπει τη δημιουργία ενός δικτύου φυσικού αερίου, που θα τροφοδοτείται από δύο σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Το δίκτυο αφορά την κατασκευή 119 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες LNG.

Η ΔΕΔΑ εκτιμά ότι μέχρι το 2026, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών). Το έργο κατασκευής του δικτύου στα Ιωάννινα έχει προϋπολογισμό 14,8 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από τη ΔΕΔΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ποσό επιχορήγησης 9,7 εκατ. ευρώ). Η ΔΕΔΑ έχει υπογράψει ήδη τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία, την Edil Hellas, με κόστος 14,3 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Οι εργασίες θα έχουν διάρκεια 41 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back