ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΑΣ: «Τριτοκοσμικές συνθήκες στο εργοτάξιο Δήμου Ζίτσας»

Εικόνα του άρθρου ΔΑΣ: «Τριτοκοσμικές συνθήκες στο εργοτάξιο Δήμου Ζίτσας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2022, 13:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει τον Δήμο Ζίτσας για τις συνθήκες που επικρατούν στο εργοτάξιό του, τις οποίες ονοματίζει ως «τριτοκοσμικές».

Στην εκτενή της ανακοίνωση η παράταξη αναφέρει ότι μεταξύ άλλων, γίνεται μεταφορά καυσίμων σε δοχεία, με οχήματα του Δήμου που είναι ακατάλληλα για τέτοια χρήση και ότι «καθώς δεν υπάρχει δεξαμενή καυσίμων στο εργοτάξιο, τα δοχεία με τα καύσιμα στοιβάζονται στο μεταλλικό προκατασκευασμένο κτίριο του εργοταξίου που αποτελείται κατά τα 3/4 από μεγάλες συρόμενες πόρτες οι οποίες οφείλουν να μένουν ανοιχτές για να αερίζεται ο χώρος, αλλά με αυτό τον τρόπο τα δοχεία είναι εκτεθειμένα στον ήλιο όλο το χρόνο».

Επίσης, αναφέρει ότι «σε απόσταση 5 μέτρων από τα στοιβαγμένα πλαστικά δοχεία με τα καύσιμα, είναι το εργαστήριο που γίνονται σιδηρουργικές εργασίες, δηλαδή οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν εργαλεία όπως ηλεκτροκόλληση και τροχό κοπής μετάλλων».

Η παράταξη αναφέρει επίσης ότι ο διαγωνισμός για τα καύσιμα αναφέρει πως η παράδοση στο εργοτάξιο γίνεται «με ίδια μέσα του αναδόχου, είτε σε αντλία σε ακτίνα έως δέκα χιλιομέτρων από την έδρα του Δ.Ζίτσας την οποία διαθέτει ή θα μπορεί να διαθέσει ο υποψήφιος ανάδοχος».

Καταγγέλλει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Δήμος, θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζόμενων, ενός κλάδου που μετρά κάθε χρόνο εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα» και καλεί τις αρμόδιες αρχές «να βάλουν φρένο στην τριτοκοσμική κατάσταση του εργοταξίου που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζόμενων αλλά και ολόκληρης της περιοχής».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back