ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ. Δημητρίου: «Παλαιομοδίτικη η εξόρυξη υδρογονανθράκων»

Εικόνα του άρθρου Δ. Δημητρίου: «Παλαιομοδίτικη η εξόρυξη υδρογονανθράκων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2019, 12:14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Tην πρώτη της ανοιχτή συγκέντρωση στην Πρέβεζα πραγματοποίησε η παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου στην τοποθέτησή του εστίασε σε δύο ζητήματα: τους υδρογονάνθρακες και στη φτώχια.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπεραμύνθηκε των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, λέγοντας ότι «υπάρχουν κόκκινες γραμμές για τους υδρογονάνθρακες». «Οι όροι είναι απλοί: Σεβασμός στο περιβάλλον, διαφύλαξη των περιοχών Natura. Η Περιφέρειά μας έχει πλούσια νερά και μπορεί με τόσες εναλλακτικές μορφές ενέργειας να αντικαταστήσει μια παλιομοδίτικη κατάσταση εξόρυξης υδρογονανθράκων που έγινε τον προηγούμενο αιώνα σε όλο τον πλανήτη».

Σε δεύτερο επίπεδο, ο κ. Δημητρίου επικαλέστηκε δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Πρέβεζα είναι η πιο φτωχή και η πιο παραμελημένη σε ανάπτυξη και τουρισμό περιοχή της Ηπείρου, επιρρίπτοντας ευθύνες στη σημερινή περιφερειακή διοίκηση για την κατάσταση αυτή. Σε αυτό το σημείο εμφανίστηκε ιδιαίτερα… φιλολαϊκός λέγοντας ότι «η Πρέβεζα πληρώνει διόδια ενώ άλλες περιοχές της Ηπείρου έχουν πιο ευνοϊκή μεταχείριση».

Η τοποθέτηση του κ. Δημητρίου για τη φτώχια προκάλεσε την έντονη κριτική της περιφερειακής παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση» με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο. Η παράταξη κάνει λόγο για άλλον έναν υποψήφιο που «αναπαράγει τα περί φτωχής Ηπείρου, την ώρα που η Ήπειρος είναι πρωταθλήτρια στις τραπεζικές καταθέσεις». «Οι φτωχοί της Ηπείρου μπορεί να είναι από τους φτωχότερους αλλά και οι πλούσιοι της περιοχής είναι από τους πλουσιότερους  και επειδή δεν είμαστε όλοι το ίδιο, εμείς δε μπαίνουμε σε λογικές μέσου όρου…» τονίζεται σε ανακοίνωση, με την παράταξη να βάζει τον κ. Δημητρίου στο ίδιο πολιτικό κάδρο με τους Αλέκο Καχριμάνη, Σπύρο Ριζόπουλο και Γιώργο Ζάψα.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back