ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Cyberbullying: Το Facebook… χάνει τα πρωτεία

Εικόνα του άρθρου Cyberbullying: Το Facebook… χάνει τα πρωτεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2017, 17:46
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE


Περισσότεροι από 10.000 νέοι ηλικίας μεταξύ 12 και 20 ετών συμμετείχαν σε βρετανική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ditch The Label για το cyberbullying, την κακοποίηση, τη διαδικτυακή συμπεριφορά και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας σχεδόν το ήμισυ (42%) των νέων ανθρώπων που εκφοβίστηκαν στο διαδίκτυο, αυτό έγινε μέσω του Instagram, το 37% αναφέρει το Facebook και το 31% το Snapchat.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Mashable», τα νέα ευρήματα δείχνουν μια σαφή μετάβαση των νέων από το Facebook στο Instagram. Η προηγούμενη έρευνα τοποθετούσε το Facebook ως το χειρότερο κοινωνικό δίκτυο για το cyberbullying. Μελέτη του 2013 που διεξήχθη από το The Trolled Nation συμπέρανε ότι το Facebook με ποσοστό 87% ήταν το χειρότερο κοινωνικό δίκτυο για τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Αντίστοιχα μια μελέτη που έγινε ένα χρόνο αργότερα, το 2014, από την Cox Communication διαπίστωσε ότι το 39% των εφήβων είχε παρακολουθήσει σε απευθείας σύνδεση εκφοβισμό στο Facebook, ενώ το 22% είχε παρακολουθήσει εκφοβισμό στο Instagram.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο κοινές μορφές διαδικτυακού εκφοβισμού περιλαμβάνουν την εμφάνιση δυσάρεστων σχολίων σε προφίλ και φωτογραφίες και τη λήψη ανεπιθύμητων προσωπικών μηνυμάτων.

«Ήμουν στο Instagram και έχω έναν ιδιωτικό λογαριασμό. Κάποιος που δεν ήξερα με κάποιο τρόπο κατείχε μια φωτογραφία μου και με απείλησε ότι θα έβαζε το πρόσωπό μου σε γυμνή εικόνα αν δεν απαντούσα στο τηλεφώνημα», αναφέρει μιας 13χρονη που ερωτήθηκε για την έρευνα.

«Δεν απάντησα στην κλήση και μέχρι σήμερα δεν ξέρω αν το άτομο πραγματοποίησε την απειλή του στο διαδίκτυο», συνέχισε.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3