ΒΙΒΛΙΟ

Crime fiction stories: Ο δολοφόνος είναι ο…

Εικόνα του άρθρου Crime fiction stories: Ο δολοφόνος είναι ο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2023, 19:57
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το φεστιβάλ αστυνομικού μυθιστορήματος επιστρέφει, στο δεύτερο τεύχος (ή επεισόδιο, αν προτιμάτε), στα Γιάννενα, μετά το επιτυχημένο περσινό ξεκίνημά του.

Υπεύθυνος του φεστιβάλ είναι ο Λάμπρος Φλιτούρης, επίκουρος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Τρίτη 20/6
Μεταφράζοντας Σκανδιναβούς στα ελληνικά: ένα πάνελ για τη μετάφραση σκανδιναβικού αστυνομικού μυθιστορήματος στα ελληνικά με τη συμμετοχή της Μαρίας Μαρτζούκου και του Σωτήρη Σουλιώτη. Σχολιασμός: Νίκος Γεωργιάδης (συγγραφέας)
Με την υποστήριξη του Φιλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου.
Τόπος: Αρχοντικό Μίσιου. Ώρα έναρξης: 20:00


Τετάρτη 21/6

Παρουσίαση των βιβλίων του Νίκου Γεωργιάδη «Σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία-όψεις της κοινωνίας και της πολιτικές» και «Οδηγός για τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία» με την υποστήριξη των εκδόσεων «Ηρόδοτος» και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών
Τόπος: Αρχοντικό Πυρσινέλλα. Ώρα έναρξης: 20:00


Πέμπτη 22/6

Παρουσίαση του τόμου «Ευρωπαϊκές αφηγήσεις του εγκλήματος» με τους: Λ. Φλιτούρης, Γ. Ράγγος, Χρ. Δερμεντζόπουλος (ζωντανά) και Νίκος Φιλιππαίος (online). Με την υποστήριξη των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Τόπος: Αρχοντικό Πυρσινέλλα. Ώρα έναρξης: 20:00


Παρασκευή 23/6

Παρουσίαση από τον Γιάννη Ράγγο, τον Βασίλη Δανέλλη και τον Γιάννη Παπαδημητρίου του βιβλίου Balkan Noir για το βαλκανικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Με την υποστήριξη των εκδόσεων Καστανιώτης.
Ακολουθεί συναυλία με τους 3rd floor Quartet- live: explore the magic world of jazz
Τόπος: Νησί Ιωαννίνων. Ώρα έναρξης: 20:00. Σε συνεργασία με την Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων.


Δευτέρα 26/6

Αφιέρωμα στο κατασκοπευτικό κινηματογράφο. Προβολή της ταινίας «Οι 3 μέρες του Κόνδορα», Σίντνεϊ Πόλακ, 1975, 113΄. (Εισήγηση: Ηλίας Σκουλίδας, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
Θυμωμένο Πορτρταίτο. Ώρα έναρξης: 20:00.


Τρίτη 27/6

Αφήγηση Ιστοριών από το βιβλίο του Ηλία Φουντούλη «Κάτι Χαμογελάει στις σκιές». - Από την Ομάδα Τέχνης Αφηγηματικός Νους Α.Ν.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, αύλειος χώρος. Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.


Side events:
Σεμινάριο δημιουργικής γραφής - Μιχάλης Σπέγγος
Μπύρα του φεστιβάλ – σε συνεργασία με Strange Brew
Crime dinner σε σημεία της πόλης. Ιστορίες μυστηρίου σε δείπνο. Παίζεις το χαρακτήρα σου και προσπαθείς να βρεις το δολοφόνο,
Δημιουργία σάντουιτς για crime dinner - Ηλίας Φουντούλης.ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back