ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Clue Story: Μια... διαδραστική αστυνομική νουβέλα

Εικόνα του άρθρου Clue Story: Μια... διαδραστική αστυνομική νουβέλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2017, 18:10
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ένα βιβλίο, μια αστυνομική νουβέλα εξελίχθηκε σε διαδραστική εφαρμογή/παιχνίδι. Στο «Clue Story» ο αναγνώστης-παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του πρωταγωνιστή: ελέγχει τη ροή της ιστορίας, λύνει γρίφους και προκλήσεις κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του βιβλίου/παιχνιδιού.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου o αναγνώστης/χρήστης για να συνεχίσει στο επόμενο στάδιο, καλείται να λύσει ένα γρίφο που συνδέει το σενάριο, έχοντας στη διάθεσή του τρεις βοήθειες «Clues».


Όποιος καταφέρει να ολοκληρώσει το παιχνίδι, έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα iPad mini 4, 64GB στον διαγωνισμό που τρέχει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017!

Όλα αυτά τα  ωραία είναι και ελληνικά. Το παιχνίδι δημιούργησε ο συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, Πάρις Περάκης, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει όλες τις γνώσεις, τα πάθη και τα ταλέντα του για να δημιουργήσει το Clue Story, μια πρωτότυπη διαδραστική εφαρμογή!

«Η ιδέα ‘φύτρωσε’ στο μυαλό μου, κατά τη διάρκεια μίας εργασίας στην κατασκευή ιστοσελίδων. Άρχισα να δημιουργώ μία ιστορία, όπου ο αναγνώστης λαμβάνει τη θέση του ήρωα και στο τέλος κάθε κεφαλαίου αντιμετωπίζει έναν γρίφο που συνδέεται με το σενάριο, τον οποίο πρέπει να ξεπεράσει για να προχωρήσει παρακάτω. Η ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος γέννησε την ιδέα του ‘διαδραστικού βιβλίου’ και μαζί με αυτή, γεννήθηκαν δύο ολοκληρωμένες αστυνομικές ιστορίες (+ μια τρίτη στα σκαριά) και μια εφαρμογή-παιχνίδι γρίφων για ios και Android συσκευές», λέει ο συγγραφές και δημιουργός σε συνέντευξή του στο startup.gr.

Το διαδραστικό βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν για android και για ios.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back