ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Caterina Barbieri, ένα σπάνιο live στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Caterina Barbieri, ένα σπάνιο live στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2023, 22:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Η Ιταλίδα Caterina Barbieri, μία από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής σε διεθνές επίπεδο, ήρθε στα Γιάννενα, ως προσκεκλημένη του Movement Radio της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Και έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση το βράδυ της Πέμπτης στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ, στο Κάστρο.

Καταρχάς, ήταν ένα από αυτά τα live που τα Γιάννενα βλέπουν σπάνια. Eπί μία ώρα, η Βarbieri με τα modular synthesizers κατάφερε να δημιουργήσει έναν ατμοσφαιρικό μουσικό κόσμο με πολλή ενέργεια, και με τα αυστηρά και, ταυτόχρονα, συναισθηματικά μοτίβα της να δίνουν το παρών.

Η σκηνική της παρουσία ήταν επίσης εξαιρετική, με ένα μηχανικό μανίκι στο ένα χέρι της να υπογραμμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας.

Ένα σημαντικό στοιχείο του live ήταν τα οπτικά εφέ: η ομίχλη του ξηρού πάγου και ο εντυπωσιακός φωτισμός που «έπαιζε» με τα τείχη και τις καμάρες της ακρόπολης του Ιτς Καλέ. Το οπτικό κομμάτι προσαρμόστηκε στον τόπο και στον χώρο, με μια ενδιαφέρουσα και ταιριαστή «συνομιλία» να προκύπτει.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back