ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η «Λευκή Βίβλος» του Brexit

Εικόνα του άρθρου Βρετανία: Η «Λευκή Βίβλος» του Brexit
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2017, 20:38
ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε η Μεγάλη Βρετανία τη «Λευκή Βίβλο», όπου συμπεριλαμβάνονται οι βασικοί άξονες στρατηγικής της για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με το 77 σελίδων έγγραφο επιβεβαιώνεται η θέληση της Βρετανίας να εγκαταλείψει όχι μόνο την ΕΕ, αλλά και την ενιαία αγορά και τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η «Λευκή Βίβλος» επιβεβαιώνει «πως η πολιτική και οικονομική επιτυχία μας είναι προς το συμφέρον τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, παρουσιάζοντας το έγγραφο στο κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση αρνείτο επί μακρόν να δημοσιεύσει τον οδικό της χάρτη, με την Τερέζα Μέι να υποστηρίζει ότι ήταν αρκετά σαφής στην ομιλία της όταν προασπίστηκε μια «καθαρή και ξάστερη» ρήξη με την ΕΕ.

Η πρωθυπουργός υποχώρησε τελικά στην πίεση των βουλευτών που ζητούσαν να δημοσιοποιηθεί ένα τέτοιο έγγραφο μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που αποφάνθηκε ότι πρέπει να έχουν λόγο στην εκκίνηση της διαδικασίας διαζυγίου με την Ένωση.

Μπορείτε να δείτε εδώ τη «Λευκή Βίβλο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3