ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά όπερας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου Βραδιά όπερας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2023, 12:53
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια συναυλία-αφιέρωμα στο διεθνές λυρικό ρεπερτόριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, πραγματοποιεί η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων την Κυριακή 16 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Η συναυλία θα γίνει σε συνεργασία με τρεις νέους λυρικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: την υψίφωνο Άννα Αναστασία Σμέρου, την υψίφωνο Όλγα Μπαλωμένου και τον τενόρο Ανδρέα Καραούλη. Οι δύο υψίφωνες είναι απόφοιτες διπλωματούχοι και πτυχιούχοι μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και είναι η πρώτη φορά που θα συμπράξουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, μετά την καλλιτεχνική τους πορεία στην Εθνική Λυρική Σκηνή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει γνωστές άριες, ντουέτι και ορχηστρικά αποσπάσματα από τις πιο γνωστές όπερες του λυρικού ρεπερτορίου και θα αποτελέσει την έναρξη του θερινού Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, στη μνήμη του αείμνηστου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.

Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Γιώργος Χλίτσιος. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back