ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά μουσικής δωματίου στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου Βραδιά μουσικής δωματίου στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2023, 14:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Bραδιά μουσικής δωματίου με έργα J. Brahms και D. Shostakovich διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Συμμετέχουν: Κerstin Feltz (βιολοντσέλο), Oύβε Mάτσκε (πιάνο) και Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε (βιολί). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Ούβε Μάτσκε, με καταγωγή από τη Γερμανία, είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ως σολίστας έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες ευρωπαϊκών χωρών καθώς και με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και  την Ορχήστρα  των Χρωμάτων. Στη μουσική δωματίου έχει συμπράξει με διεθνή μουσικά  σύνολα.

Η Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και διδάσκει, ως βοηθός καθηγητή, στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου. Έχει συμπράξει ως σολίστ με πολυάριθμες Συμφωνικές Ορχήστρες και έχει παίξει σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ.

Η Kerstin Feltz γεννήθηκε στη Γερμανία. Έχει κάνει εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς και στο Μεξικό, την Κύπρο, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Βιετνάμ και τη Βραζιλία.

Πολυάριθμες είναι οι βραβεύσεις της ως βιολοντσελίστας: Χρυσό μετάλλιο στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στη Λειψία σε ηλικία δεκαοκτώ ετών και βραβεία στους Διεθνείς Διαγωνισμούς βιολοντσέλου στο Markneukirchen το 1979, στο Βελιγράδι το 1984, στον Διαγωνισμό Pablo Casals στη Βουδαπέστη το 1985 και στον Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα το 1986. Από το 1994 η Kerstin Feltz είναι καθηγήτρια βιολοντσέλου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου στο Γκρατς της Αυστρίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back