ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Bράβευση στο Γεφύρι Πλάκας με δύο υπουργούς

Εικόνα του άρθρου Bράβευση στο Γεφύρι Πλάκας με δύο υπουργούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2021, 13:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όχι μόνο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αλλά και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμαναλής, θα παραβρεθούν στην τελετή βράβευσης που διοργανώνουν στη Γέφυρα Πλάκας το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, στις 3 το απόγευμα, η Europa Nostra και η εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην τελετή αυτή, η κα Μενδώνη θα παραλάβει τιμητική πλακέτα για τη βράβευση της πρότυπης αποκατάστασης της Γέφυρας Πλάκας από την Europa Nostra. Πριν από λίγους μήνες, τον Μάιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra, που αποτελεί έναν οργανισμό για την πολιτιστική κληρονομιά, ανακοίνωσαν τους 24 νικητές των Βραβείων 2021. Ένα από τα έργα πολιτιστικής κληρονομιάς που διακρίθηκαν, ήταν η Γέφυρα Πλάκας, και δη το έργο αποκατάστασης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους δύο υπουργούς, από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, από τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέα Μπουντουβή, από τον τέως πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου Χρίστο Παπαβρανούση και από τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ.

Εκπρόσωποι της ομάδας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της ομάδας της μελέτης εφαρμογής του έργου, της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας και του φορέα επίβλεψης του έργου θα κάνουν μια σύντομη παρουσίαση της αποκατάστασης του γεφυριού.

Η  παράδοση της τιμητικής πλακέτας στην υπουργό κα Μενδώνη θα γίνει από την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Λυδία Καρρά, από την εκπρόσωπο της ΕΛΛΕΤ στην Europa Nostra Αλεξάνδρα Προκοπίου και από τη γενική γραμματέα της Europa Nostra Sneška Quaedvlieg – Mihailović.

H εκδήλωση, η οποία θα γίνει με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων λόγω των μέτρων κατά της Covid-19, θα κλείσει με ξενάγηση στο γεφύρι από τον Μανώλη Κορρέ, πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής και ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back