Oikonomou pisoi
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Βραβείο Καρλομάγνου: Αιτήσεις σας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου

Εικόνα του άρθρου Βραβείο Καρλομάγνου: Αιτήσεις σας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2017, 12:48
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Είσαι μεταξύ 16-30 ετών και έχεις ένα σχέδιο με ευρωπαϊκή διάσταση; Οι αιτήσεις συμμετοχής για το δέκατο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη νεολαία 2017 που προωθούν της ευρωπαϊκή ταυτότητα, ξεκίνησαν. Οι νικητές, πέρα από την προβολή και την αναγνώριση των σχεδίων τους, θα κερδίσουν και χρηματικό έπαθλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου που θα παρουσιάσουν. Στείλτε τις αιτήσεις σας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου «Καρλομάγνος» του Άαχεν, συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου, που απονέμεται κάθε χρόνο σε νέους μεταξύ 16 και 30 ετών για σχέδια που προωθούν την ευρωπαϊκή και διεθνή κατανόηση. Το Βραβείο απονέμεται σε σχέδια τα οποία χρησιμεύουν ως πρότυπο για νέους που ζουν στην Ευρώπη και παρέχουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα.

Οι τελικοί νικητές επιλέγονται ανάμεσα από τα 28 έργα που έχουν προτείνει οι εθνικές κριτικές επιτροπές. Φέτος τα χρηματικά έπαθλα για τους τρεις νικητές είναι υψηλότερα, καθώς το πρώτο έργο θα λάβει 7.500 €, το δεύτερο 5.000 € και το τρίτο 2.500 €.

Κανόνες του Διαγωνισμού

Τα σχέδια που θα υποβληθούν για τον διαγωνισμό πρέπει να έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και:

α) να έχουν λάβει χώρα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2016 και 30ής Ιανουαρίου 2017, ή

β) να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία ECYP2017@ep.europa.eu

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back