ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Βραβείο για την «έξυπνη πόλη» μιας φοιτητικής ομάδας

Εικόνα του άρθρου Βραβείο για την «έξυπνη πόλη» μιας φοιτητικής ομάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2020, 12:32
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το 1ο βραβείο πήρε φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον 11ο διαγωνισμό «Λογιπαίγνιον 2020», στην κατηγορία «Πανεπιστήμια». Την ομάδα αποτέλεσαν το μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Μαρία Χρόνη και οι φοιτητές Άγγελος Ανδρέου, Βασίλης Βουρονίκος, Αλέξανδρος Κόκκινος, και Χρήστος Γεωργίου Μουσσές.

Τον διαγωνισμό ηλεκτρονικών παιχνιδιών «Λογιπαίγνιον» διοργάνωσαν το Κέντρο Αριστείας RISE, το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ψηφιακά παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα τα οποία εμπίπτουν στη θεματολογία «Έξυπνη Πόλη (Smart City)». Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέπτυξαν ένα παιχνίδι το οποίο μεταφέρει τον παίκτη σε μια έξυπνη πόλη του κοντινού μέλλοντος.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα «εξάρει την προσπάθεια των φοιτητών του, η οποία εξελίχθηκε εν μέσω πανδημίας και από απόσταση, γεγονός που καταδεικνύει πως οι ίδιοι δεν είδαν εμπόδια την περίοδο αυτή αλλά ευκαιρίες για μάθηση και διάκριση».

Παρεμπιπτόντως, το Τμήμα καταθέτει το αίτημά του για εξασφάλιση σύγχρονων υποδομών διδασκαλίας και έρευνας «πάνω σε διεθνή πρότυπα, με σκοπό να προσφέρει στους φοιτητές εφόδια που θα τους φέρουν στο κέντρο των νέων τεχνολογιών στην επιστήμη του μηχανικού των υπολογιστών και της πληροφορικής».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3