ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη για τη διαπλοκή (live)

Εικόνα του άρθρου Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη για τη διαπλοκή (live)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2016, 17:36
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει από λεπτό σε λεπτό (η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 2.30 μ.μ.) στη Βουλή η συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης, ένα κλίμα που έχει διαμορφωθεί όλες τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη.


Για το πνεύμα της σημερινής τοποθέτησής του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προϊδεάσει ήδη με την ομιλία του στη Βουλή όταν και κατέθεσε το αίτημα για συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τονίζοντας: «Μην νομίζετε ότι θα αποδράσετε. Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις, μπροστά στον ελληνικό λαό, ενώπιος ενωπίω. Μπροστά στον ελληνικό λαό».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει εφ όλης της ύλης σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, με αιχμή βέβαια το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη στάση του κόμματός του απέναντι στη δικαιοσύνη. 

Αναμένεται ουσιαστικά να θέσει ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβαινε επί δεκαετίες και να καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει τι έκανε εκείνος, το κόμμα του, και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν: Γιατί δεν έγινε διαγωνισμός, γιατί επί 27 χρόνια δεν ρυθμίστηκε το τηλεοπτικό τοπίο.

Επίσης σε υψηλούς τόνους και με επίκεντρο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τις καταγγελίες για «νέα διαπλοκή» που η ΝΔ υποστηρίζει ότι δρομολογείται από τη σημερινή κυβέρνηση, θα κινηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, όπου αναμένεται για μία ακόμη φορά να τονίσει πως ο κ. Τσίπρας προσέρχεται όχι ως «κατήγορος», αλλά ως «απολογούμενος» για τα ζητήματα της διαφάνειας και της διαπλοκής.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί ο «διαγωνισμός- φιάσκο» για τις τηλεοπτικές άδειες, η δέσμευση της ΝΔ ότι ως κυβέρνηση «θα καταργήσει αμέσως τον νόμο Παππά» που η ίδια θεωρεί πως έχει ήδη «απαξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back