Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση για την Αναθεώρηση Συντάγματος

Εικόνα του άρθρου Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση για την Αναθεώρηση Συντάγματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2018, 11:59
ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη συνεδρίαση για Αναθεώρηση του Συντάγματος ξεκινά σήμερα στις 11 το πρωί στην ολομέλεια της Βουλής με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών πολιτικών κομμάτων.

Η Ολομέλεια, θα ορίσει την προθεσμία για την υποβολή της έκθεσης της Ειδικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία απαρτίζεται από 46 μέλη και θα επεξεργαστεί τις προτάσεις των κομμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τη λήψη της απόφασης με την οποία θα καθορίζεται η ημερομηνία κατάθεσης της Έκθεσης της Επιτροπής στην Ολομέλεια. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έχει ήδη προϊδεάσει ότι η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της εντός δύο μηνών, προκειμένου, με τις προβλεπόμενες δύο ψηφοφορίες στην Ολομέλεια, να "πέσει" η αυλαία το αργότερο μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Το πρωί της Πέμπτης, η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος συνεδριάζει ώστε να εκλέξει το προεδρείο της και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back