Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βουλευτική αλληλεγγύη στον Φορέα Παμβώτιδας

Εικόνα του άρθρου Βουλευτική αλληλεγγύη στον Φορέα Παμβώτιδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2020, 16:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη με ανακοίνωσή της, δηλώνει τη συμπαράστασή της στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρό του, Φίλιππα Φίλιο.

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ναρκοθετεί την ουσιαστική προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της Ηπείρου, στο όνομα του επιτελικού κράτους και των ιδιωτικών συμφερόντων» τόνισε, μιλώντας για την επικείμενη κατάργηση των Φορέων με τη μορφή που έχουν σήμερα.

Ο κ. Φίλιος είπε ότι «ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας συγκροτήθηκε το 2003 με σκοπό τη διαφύλαξη του φυσικού οικοσυστήματος, την αποκατάσταση και τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή NATURA που την περιβάλλει» και ότι «τυχόν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, θα προκαλέσουν σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη του εγχειρήματος, όπως και πιθανές ακυρώσεις δρομολογημένων μελετών και έργων».

Για το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, η κα Τζούφη τόνισε ότι «καταπατά το περιβαλλοντικό κεκτημένο, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εθνική και ευρωπαϊκή πρακτική και νομοθεσία, αγνοεί τις τρέχουσες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικής κρίσης, επιτρέπει πλήθος ασύμβατων χρήσεων που δε σέβονται το οικοσύστημα και τη βιοποικιλότητα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back