ΒΟΥΛΗ

Boυλευτές, γιατροί και εθελοντές…

Εικόνα του άρθρου Boυλευτές, γιατροί και εθελοντές…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2020, 23:07
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Αρκετοί είναι οι βουλευτές, γιατροί στο επάγγελμα, που θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Μετά την πρωτοβουλία που πήρε ο βουλευτής  του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Λαμπρούλης, ο οποίος ζήτησε απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα για να βοηθήσει ως γιατρός στο νοσοκομείο Λάρισας, ακολούθησαν κι άλλοι βουλευτές. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο Χρήστο Κέλλας, ο Κώστας Μπλούχος, ο Νεοκλής Κρητικός και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ενισχύσει το ΕΣΥ με το σύνολο των βουλευτών - γιατρών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Mεταξύ αυτών και δύο βουλευτές της Ηπείρου: η Όλγα Γεροβασίλη (Άρτας) και η Μερόπη Τζούφη (Ιωαννίνων). 

Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποίησε η γραμματέας της Κ.Ο., Όλγα Γεροβασίλη. Πρόκειται για τους εξής βουλευτές: Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος, Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός-Μαιευτήρας, Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος, Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος, Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός-Εντατικολόγος, Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας.

Από το ΚΙΝΑΛ ανακοινώθκε ότι τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ ο Ανδρέας Πουλάς ενώ το ίδιο δήλωσε και η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μαρία Αθανασίου.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές, έκανε γνωστό ότι οι βουλευτές-γιατροί θα κληθούν να υπηρετήσουν το ΕΣΥ κατά προτεραιότητα και με βάση τις ειδικότητες στις οποίες αυτή την στιγμή υπάρχει ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back