πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βόρεια Τζουμέρκα: έρχονται οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Εικόνα του άρθρου Βόρεια Τζουμέρκα: έρχονται οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/07/2024, 13:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ανοιχτό διαγωνισμό για σταθμούς επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εγκατάσταση των σταθμών θα γίνει μέχρι το τέλος του 2025, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του οποίου χρηματοδοτείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης το 70% του κόστους επένδυσης (το υπόλοιπο 30% από ίδιους πόρους του παραχωρησιούχου).

Αντικείμενο της σύμβασης, η διάρκεια της οποίας ορίζεται σε 20 έτη, είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση 14 σταθμών φόρτισης, που αντιστοιχούν σε 15 δημοσίως προσβάσιμα σημεία (επανα)φόρτισης ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου.

Έξι θέσεις προβλέπονται στα Πράμαντα, εκ των οποίων οι δύο για ΙΧ επιβατικά οχήματα (σε Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης και στο Καταφύγιο Πραμάντων), μία για ΙΧ επιβατικό ΑμεΑ και μία για ταξί στην κεντρική πλατεία, καθώς και δύο θέσεις για τουριστικά λεωφορεία και οχήματα τροφοδοσίας στον χώρο στάθμευσης του Σπηλαίου Ανεμότρυπα. Οι υπόλοιπες εννέα θέσεις είναι για ΙΧΕ οχήματα και θα χωροθετηθούν σε Συρράκο (ανοιχτός χώρος στάθμευσης), Καλέντζι (πλατεία), Ελληνικό (ανοιχτός χώρος στάθμευσης), Γεφύρι Πλάκας, Πλατανούσα (έναντι πλατείας), Χουλιαράδες (χώρος στάθμευσης δημοτικού καταστήματος), Ματσούκι (ανοιχτός χώρος στάθμευσης), Καλαρρύτες (ανοιχτός χώρος στάθμευσης) και Βαθύπεδο (ανοιχτός χώρος στάθμευσης).

«Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα είναι από τους πρώτους, που θα αναπτύξει ένα επαρκές δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα όριά του, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια των οδηγών για τη δυνατότητα φόρτισης ακόμα και σε μακρινές αποστάσεις και ταξίδια» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης. Ο κ. Βαΐτης κάνει αναφορά στη διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος «για τους χρήστες ηλεκτροκίνητων οχημάτων», στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και στη συμβολή στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back