Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Βοήθεια στο Σπίτι» με έξι δομές

Εικόνα του άρθρου «Βοήθεια στο Σπίτι» με έξι δομές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2019, 19:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη λειτουργία έξι δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου Ιωαννιτών.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα που έχουν υπάρξει στον κοινωνικό τομέα, έχει στόχο τη συστηματική φροντίδα των ηλικιωμένων. Απευθύνεται δε σε ηλικιωμένους που είναι άνω των 65 ετών με ή χωρίς αναπηρία, σε ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και σε μοναχικούς ηλικιωμένους.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του προγράμματος είναι η συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, φροντίδα του νοικοκυριού, συντροφιά, μικροαγορές, πληρωμές λογαριασμών, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες. Μέσω του προγράμματος εξασφαλίζεται η στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, το ιατρικό προσωπικό, τα νοσοκομεία αλλά και άλλες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη και ειδικούς επιστήμονες όπως κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και οικιακούς βοηθούς.

Στον Δήμο Ιωαννιτών, οι έξι δομές λειτουργούν:

-στη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων (τηλ. επικοινωνίας: 2651054401)

-στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας (τηλ. επικοινωνίας: 2651002811)

-στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου (τηλ. επικοινωνίας: 265191105)

-στη Δημοτική Ενότητα Περάματος (τηλ. επικοινωνίας: 2651360722)

-στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής με δύο παραρτήματα (τηλ. επικοινωνίας: 2651066110)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back