Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

​Η φρενίτιδα και οι παγίδες του παιχνιδιού Pokemon Go

Εικόνα του άρθρου ​Η φρενίτιδα και οι παγίδες του παιχνιδιού Pokemon Go
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2016, 17:31
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το εικονικής πραγματικότητας παιχνίδι Pokemon Go στέλνει τους παίκτες σε αληθινές τοποθεσίες για να εντοπίσουν Pokemons και η αστυνομία προειδοποιεί για τους κινδύνους που κρύβει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού.



To Pokemon Go, είναι το νέο mobile βιντεοπαιχνίδι που έχει προκαλέσει φρενίτιδα ειδικά στα πιτσιρίκια που τρέχουν παντού στις πόλεις και την ύπαιθρο με ένα κινητό στο χέρι κοιτώντας μέσα από την  κάμερα προσπαθώντας να εντοπίσουν στα αληθινά τοπία ένα pokemon.

Οι χρήστες του νέου παιχνιδιού χρησιμοποιώντας πραγματικούς χάρτες και διαδρομές (μέσω του GPS του κινητού) ξεκινούν μία εξερεύνηση του πραγματικού κόσμου μέσω της κάμερας του κινητού. Το ειδικό λογισμικό εμφανίζει από μόνο του στην κάμερα, το pokemon, και τότε η πραγματική δράση θα ξεκινά. Μάλιστα συνοδεύεται και από ένα wearable που λέγεται Pokemon Go Plus που συνδέεται με Bluetooth με το κινητό επιτρέποντας στον χρήστη να παίζει το παιχνίδι χωρίς να κοιτάζει διαρκώς την οθόνη. 

Ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει να διατυπώνονται σοβαρές αντιδράσεις και ενστάσεις για τη νέα αυτή εφαρμογή με κάποιους να τονίζουν πως είναι άκρως επικίνδυνη ειδικά για τα παιδιά. 

Συγκεκριμένα πολλοί επισημαίνουν πως κάποιος ενήλικας (ακόμα και παιδόφιλος) μπορεί με το Pokemon Go να παρασύρει ανήλικα παιδιά σε συγκεκριμένα σημεία. 

Ήδη το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ, όπου ληστές κατάφεραν να «πείσουν»  (με ένα beacon στο παιχνίδι που σου δίνει τη δυνατότητα να καλείς πολλούς συμπαίκτες) πως σε ερημική τοποθεσία βρίσκονται Pokestops (σημεία με αρκετά πόκεμον στο παιχνίδι) και έτσι αρκετοί έφτασαν στο σημείο, τους οποίους και λήστεψαν με την απειλή όπλου. 

Επίσης το Σάββατο 9 Ιουλίου μια 19χρονη, παίκτρια του Pokemon Go, βρήκε ένα πτώμα αγνώστων στοιχείο ενώ έψαχνε για Pokemon παίζοντας το παιχνίδι.

Η 19χρονη, όπως αναφέρει, ενώ έψαχνε για να βρει ένα Pokemon σε μια φυσική πηγή νερού, στο Big Wind River, βρέθηκε μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα εντοπίζοντας ένα πτώμα. 

Το γραφείο του Σερίφη στη κομητεία του Fremont εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος του ανθρώπου που εντοπίστηκε στο Big Wind River φαίνεται να είναι ατύχημα και πιθανόν αποτέλεσμα πνιγμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back