ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Black Birthday»: τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Εικόνα του άρθρου «Black Birthday»: τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2024, 15:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τρία βραβεία επέστρεψε από το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση».

Η «Σύνθεση» συμμετείχε με την παραγωγή-μαύρη κωμωδία «Black Birthday» του Κώστα Σταύρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου. Η παράσταση τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού (με ποσοστό 94,04%), με το Βραβείο Πρωτότυπης Παράστασης και με το 2ο βραβείο Εικαστικού Συνόλου.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 19 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Οκτώ από αυτές προκρίθηκαν στην τελική φάση, με τη «Σύνθεση» και τo Θεατρικό Εργαστήρι Πάτρας να κατακτούν τα περισσότερα βραβεία (από τρία η κάθε ομάδα).

Σε σχετική ανακοίνωση της θεατρικής ομάδας αναφέρεται ότι το Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί τον παλιότερο διαγωνιστικό θεσμό στο χώρο του ερασιτεχνικού θεάτρου, από φέτος απονέμει βραβεία συνόλων «σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να βραβεύεται η συλλογική προσπάθεια και όχι μεμονωμένα άτομα ώστε να τονιστεί ο χαρακτήρας του Θεάτρου ως πεδίο καλλιτεχνικής συνάντησης και ανταλλαγής καλλιτεχνικών ιδεών και όχι ως ανταγωνιστική διαδικασία».

Η «Σύνθεση» απευθύνει τις ευχαριστίες στο κοινό της πόλης της Καρδίτσας και στους διοργανωτές του φεστιβάλ και συγχαίρει όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή του ερασιτεχνικού θεάτρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back