Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βιώσιμη... συναίνεση για το σχέδιο του δήμου

Εικόνα του άρθρου Βιώσιμη... συναίνεση για το σχέδιο του δήμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2017, 17:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη μέρα των Φώτων διάλεξε η δημοτική αρχή για να παρουσιάσει στους βουλευτές του νομού το Στρατηγικό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, καθώς το… υποσχέδιο είναι η επίτευξη της κοινωνικής συναίνεσης. Στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο, παραβρέθηκαν οι Γιάννης Καραγιάννης, Μερόπη Τζούφη, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας, στους οποίους  ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας παρουσίασαν και ανέλυσαν το σχέδιο.

Ο δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο για να πετύχει, πρέπει να «υπόθεση μιας ευρύτερης ‘κοινωνικής συμφωνίας’ κι όχι απλά αποτέλεσμα επιλογών μιας δημοτικής αρχής». Το σχέδιο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση η οποία ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου και μεθαύριο Τετάρτη, θα πάει για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι βουλευτές επιδοκίμασαν τις επιλογές και τις στοχεύσεις του σχεδίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Στη συνάντηση συζήτησαν τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνει και οι κ.κ. Μπέγκας και Μανταλόβας ζήτησαν στήριξη ειδικά σε δύο επίπεδα: Στη διεκδίκηση του δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση και νέων εκτάσεων  από το ελληνικό δημόσιο, εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στην προσπάθεια διασφάλισης χρηματοδότησης από κεντρικά Επιχειρησιακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.

Το σχέδιο έχει μεν βασική πηγή χρηματοδότησης το ΠΕΠ Ηπείρου, αλλά τα χρήματα δεν επαρκούν, καθώς στον δήμο αναλογεί ένα ποσό 30,7 εκατ. ευρώ για το σχέδιο, ενώ ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ. Καταρχάς, τα έργα χωρίζονται σε α’ και β’ προτεραιότητας και κατά δεύτερον, ο δήμος επιδιώκει περαιτέρω χρηματοδότηση για τα «β’ προτεραιότητας» έργα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3