Βιέννη. Η πιο βιώσιμη πόλη στο κόσμο

Εικόνα του άρθρου Βιέννη. Η πιο βιώσιμη πόλη στο κόσμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2023, 13:29

Η Βιέννη είναι και πάλι η πιο βιώσιμη πόλη στον κόσμο. Η αυστριακή πρωτεύουσα υποχώρησε στην κατάταξη το 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά επανήλθε στην πρώτη θέση το 2022. Διατήρησε το στέμμα της φέτος, χάρη στον αξεπέραστο συνδυασμό σταθερότητας, καλών υποδομών, ισχυρών υπηρεσιών εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τον δείκτη Global Liveability Index 2023, η Κοπεγχάγη διατηρεί τη δεύτερη θέση της από πέρυσι. Την τρίτη και τέταρτη θέση καλύπτουν η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Τρεις πόλεις στον Καναδά (Βανκούβερ, Τορόντο, Κάλγκαρι), δύο στην Ελβετία (Ζυρίχη, Γενεύη) και άλλες δύο στην Ασία (Οσάκα, Ιαπωνία και Όκλαντ Νέα Ζηλανδία συμπληρώνουν τις υπόλοιπες δέκα πρώτες θέσεις.

Η Δαμασκός και η Τρίπολη εξακολουθούν να βρίσκονται στον πάτο του καταλόγου, λόγω των «κοινωνικών αναταραχών, της τρομοκρατίας και των συγκρούσεων». Ωστόσο, ενώ η Δαμασκός δεν έχει σημειώσει καμία βελτίωση από πέρυσι, οι βαθμολογίες της Τρίπολης και άλλων πόλεων που βρίσκονται στην τελευταία δεκάδα έχουν βελτιωθεί καθώς η πανδημία υποχωρεί.

Πηγή: EIU

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back