ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Beyond the Urban: Τρεις μέρες στη Φλώρινα

Εικόνα του άρθρου Beyond the Urban: Τρεις μέρες στη Φλώρινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2024, 13:58
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Η ομάδα σύγχρονου χορού Α priori συνεχίζει το ταξίδι της στο φυσικό τοπίο, αυτή τη φορά στην Φλώρινα, στις 19, 20 και 21 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στη Φλώρινα, η A priori σε συνεργασία με την καθηγήτρια Αγγελική Αυγητίδου, επιδιώκει να « ανοίξει» τη διαδικασία συνδημιουργίας και να συνδιαμόρφωσης της παράσταση μαζί με τους συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, μέσα από ένα εντατικό σεμινάριο 3 ημερών.

Για το κοινό, θα δοθεί μια ανοιχτή παράσταση στις 21 Μαρτίου και ώρα 14:00, με σημείο συνάντησης την Πλατεία Γεωργίου Μόδη (κανόνια).


Η χορογράφος της ομάδας Α priori Dance Cο. Ελεονώρα Ηλία φέρνει κοντά μια ομάδα καλλιτεχνών, η οποία εκφράζει την κοινή πεποίθηση της ανάπτυξης καλλιτεχνικού έργου στα φυσικά τοπία των περιφερειών μας και της προσβασιμότητας του σύγχρονου χορού σε ευρύτερο κοινό στη χώρα.


Σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες Σόνια Ντόβα, Μαριέλα Νέστορα, Δημήτρη Καραγεώργο -οι οποίοι προέρχονται από τα πεδία του χορού και της μουσικής αντίστοιχα- αξιοποιούν τη φυσική, εικαστική σκηνογραφία του τοπίου και συμπλέκουν στη δημιουργία μιας διευρυμένης χορογραφικής σύνθεσης, προσπαθώντας να κατανοήσουν τον χώρο με ευαισθησία και να επανα-διατυπώσουν τη σχέση τους με τη φύση, υπό την έννοια της φροντίδας.


Είναι ο πέμπτος σταθμός των «Κινούμενων τοπίων», μετά τη Μηλιά Μετσόβου, τα Μετέωρα, το Νεοχώρι Λευκάδας και το Νησί των Ιωαννίνων.


Σε κάθε σταθμό, η παραστατική διαδικασία λειτουργεί σαν ένας ‘ζωντανός παλλόμενος οργανισμός’, ο οποίος πληροφορείται από τα υλικά και άυλα στοιχεία του εκάστοτε τόπου, έτσι ώστε το τελικό παραστατικό αποτέλεσμα να μεταβάλλεται διαρκώς.


Συντελεστές

Ιδέα /Χορογραφία: Ελεονώρα Ηλία, Σόνια Ντόβα

Μουσική σύνθεση/Ηχοτοπία: Δημήτρης Καραγεώργος

Καλλιτεχνική Σύμβουλος/Οδηγός Περιπατητικής Διαδρομής: Μαριέλα Νέστορα

Ερμηνεία: Ελεονώρα Ηλία, Σόνια Ντόβα, Μαριέλα Νέστορα, Δημήτρης Καραγεώργος, Άννα Παπανικολάου

Φωτογραφίες-Βιντεοσκόπηση προβών/παραστάσεων:

Kωστής Εμμανουηλίδης, Μαριλένα Γκόνη, Ελένη Μανδραβέλη, Σπύρος Θεοδωρίδης, Λούις Λοΐζου

Γραφιστική Επιμέλεια Αφίσας: Ιωάννα Κολεγιώργου

Παραγωγή: A Priori Dance Co.


Η περιοδεία της καλλιτεχνικής δράσης χορού ‘Beyond the Urban: Performing Ecosystems/ Κινούμενα Τοπία’, πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (περιοδεία χορού 2023).



(φωτό από τα Κινούμενα τοπία στο Νησί Ιωαννίνων)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back