Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση

Εικόνα του άρθρου Βερολίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2016, 00:17
ΚΟΣΜΟΣ

Την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το πρακτορείο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης στο Βερολίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό» που πολεμά το ΙΚ, διευκρινίζεται από το Amaq.

Παράλληλα ο δράστης της επίθεσης παραμένει ασύλληπτος και οπλοφορεί, όπως προειδοποιεί η γερμανική αστυνομία, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για νέες επιθέσεις.

Ο ύποπτος που είχε συλληφθεί, χθες, λίγο μετά την τρομοκρατική ενέργεια, μετά από υπόδειξη αυτόπτη μάρτυρα δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση. 

Ο Πακιστανικής καταγωγής ύποπτος δήλωσε και αποδείχθηκε από τις έρευνες των γερμανικών αρχών πως δεν είχε την παραμικρή σχέση με το συμβάν. Οι αρχές της Γερμανίας έκαναν γνωστό μόνο το μικρό όνομα του υπόπτου και την καταγωγή του. 

Άλλωστε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της χθεσινής πολύνεκρης επίθεσης πιθανόν συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης. «Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο δράστης ακόμη δεν έχει συλληφθεί», είπε ο ντε Μεζιέρ στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Η αστυνoμική παρουσία στο Βερολίνο θα αυξηθεί κατά πολύ», είπε ο επίσης Σοσιαλδημοκράτης γερουσιαστής (υπουργός) Εσωτερικών της πόλης- κρατίδιο του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ. «Και μάλιστα όχι μόνο στις εισόδους των χριστουγεννιάτικων αγορών, αλλά σε ολόκληρη την πόλη. Επίσης, είπε ότι επανεξετάζεται το σχέδιο ασφάλειας για τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στην πόλη. «Παρακαλούμε τους Βερολινέζους να μην αποθαρρύνονται», προσέθεσε ο Α. Γκάιζελ. Εν τούτοις η κίνηση στο μετρό και την πόλη ήταν ακόμα σήμερα το μεσημέρι υποτονική.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back