ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενζίνη… των παθών

Εικόνα του άρθρου Βενζίνη… των παθών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2023, 22:36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πριν από ένα χρόνο, το Πάσχα του 2022, η κυβέρνηση έκανε τις πρώτες δημόσιες κουβέντες για το fuel pass, το μικρό επίδομα καυσίμων, το οποίο τελικά εφαρμόστηκε αργότερα, τον Ιούνιο.

Πέρυσι, οι τιμές των καυσίμων είχαν ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, τιμή εντελώς δυσβάσταχτη για την ελληνική κοινωνία. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όξυνε περισσότερο το πρόβλημα, που είχε αρχίσει ήδη να διαφαίνεται από τον Σεπτέμβριο του ’21.

Σήμερα, 11 Απριλίου 2023, οι τιμές στα πρατήρια των Ιωαννίνων έχουν επιστρέψει πάνω από τα 2 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του weekly oil bulletin της ΕΕ, η Ελλάδα στις 3 Απριλίου είχε μια από τις 4 ακριβότερες τιμές στην αμόλυβδη, μαζί με χώρες στους οποίους οι μισθοί είναι πολλαπλάσιοι των ελληνικών: Γαλλία, Δανία και Φινλανδία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στις αντίστοιχες περσινές τιμές (4 Απριλίου 2022) είχε και πάλι μια από τις τέσσερις πιο ακριβές τιμές στην ΕΕ. Όσο για το αργό, πέρυσι η τιμή του ήταν σαφώς υψηλότερη από φέτος, τον Απρίλιο.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο δεν «έβλεπε» νέο fuel pass (δηλώσεις του πολιτικά αρμόδιου Άδωνη Γεωργιάδη), σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας άφησε το ενδεχόμενο ενίσχυσης ανοιχτό…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back