Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βάλτε κι εσείς ένα χεράκι...

Εικόνα του άρθρου Βάλτε κι εσείς ένα χεράκι...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2016, 11:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για πολλοστή φορά ο δήμος Ιωαννιτών απευθύνει παράκληση προς τους πολίτες για να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης, με λιγότερη αφισοκόλληση, σκουπίδια κ.λπ. «Ο δήμος Ιωαννιτών με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την καθαριότητα της πόλης και την αντιμετώπιση φαινομένων και συμπεριφορών που υποβαθμίζουν την αισθητική και την ποιότητα ζωής» αναφέρει ο δήμος, προσθέτοντας ότι δεν αρκεί ο ίδιος και οι υπηρεσίες του για να επιτευχθεί το θεμιτό αποτέλεσμα. Ο δήμος απαριθμεί και πάλι τα προβλήματα, λέγοντας συγκεκριμένα ότι για την αφισοκόλληση και τα συνθήματα δεν μπορεί να παρέμβει σε ιδιωτικούς χώρους (αυτή είναι και μια διαφορά από την αντίστοιχη προηγούμενη ανακοίνωσή του, όπου έφερε παραδείγματα ιδιωτικών χώρων με αφίσες) και ότι θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ιδιοκτήτες. Κοινώς, ο δήμος καλεί τους ιδιώτες «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», θυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι για τα σκουπίδια έχει και ο κάθε πολίτης τη δική του ευθύνη. Επίσης, καλεί και τις «αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες» να αναλάβουν δράση, υπονοώντας κυρίως τις αστυνομικές αρχές.
Το δεύτερο θέμα που αγγίζει είναι πιο «ευαίσθητο», καθώς πρόκειται για τα ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, παλιά έπιπλα κ.λπ. τα οποία συνεχίζουν… κανονικά να αφήνονται όπου να ‘ναι. Ο δήμος αναφέρει ότι το θέμα «λύνεται πανεύκολα» με τηλέφωνο στο 2651075555 αντί να αφήνονται (όπως γίνεται από τους περισσότερους) τα περισσεύματα της ανακαίνισης του σπιτιού τους δίπλα σε έναν κοινό κάδο. Αρκετές φορές όμως, το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν έχει απαντήσει σε πολίτες που κάνουν τη διαδικασία. Τώρα ωστόσο, η διαδικασία υποτίθεται είναι πιο συστηματοποιημένη, καθώς λειτουργεί και ο θρυμματιστής στον ΧΥΤΑ Ελληνικού.
Τέλος, επισημαίνει το ζήτημα με τα ανοιχτά καπάκια στους κάδους, τις σακούλες σκουπιδιών δίπλα στους κάδους και όχι μέσα και προειδοποιεί ότι όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το πρόβλημα θα οξύνεται. «Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει παρακαλούνται οι συμπολίτες να βγάζουν τα απορρίμματα τους στου κάδους όσο πιο κοντά γίνεται στην ώρα αποκομιδής και για την πόλη των Ιωαννίνων η καταλληλότερη ώρα είναι αργά το απόγευμα προς βράδυ» αναφέρει και καλεί επίσης τους πολίτες «να αποφεύγουν τις μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων την Κυριακή το βράδυ, γιατί είναι η μόνη ημέρα όπου υπάρχουν μειωμένες βάρδιες αποκομιδής, κάτι που γίνεται αναγκαστικά εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό». Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση της καθαριότητας του δήμου κοντεύει να γίνει επετειακή, καθώς οι παρακλήσεις δεν εισακούγονται και η υπηρεσία φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένα όρια που δεν μπορεί να ξεπεράσει, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back