ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το backup και το σύστημα που ενημερωνόταν άπαξ

Εικόνα του άρθρου Το backup και το σύστημα που ενημερωνόταν άπαξ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2017, 16:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπεξαίρεση από το ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών, με καταθέσεις εμπειρογνωμόνων και οικονομολόγων που έκαναν τις έρευνες όταν προέκυψε το θέμα. Ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτό το στάδιο της δίκης στο Πενταμελές Εφετείο ο βασικός κατηγορούμενος προσπαθεί να καταδείξει ότι οι εμπειρογνωμοσύνες ήταν λανθασμένες και ότι έτσι, οδηγήθηκε στην πρωτόδικη απόφαση για ισόβια.

Επίσης ενδιαφέρουσα ήταν η κατάθεση μάρτυρα που εξέτασε ουσιαστικά τη «μετάπτωση» από το ένα λογιστικό σύστημα που χρησιμοποιούσε ο Δήμος, στο άλλο. Η αλλαγή αυτή υποστηρίχθηκε, αλλά και κατηγορήθηκε έντονα σε πολιτικό επίπεδο, στο δημοτικό συμβούλιο, για τον ίδιο λόγο: η μεν δημοτική αρχή τότε στήριξε την ανακάλυψη της απουσίας χρημάτων σε αυτή την αλλαγή, η δε αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για τη μετάπτωση.

Ο εμπειρογνώμονας που κατέθεσε σήμερα πάντως, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το προηγούμενο σύστημα δεν είχε άμεση ενημέρωση για το τι συνέβαινε στα οικονομικά του Δήμου. Είπε μεταξύ άλλων ότι πρακτικά, το προηγούμενο σύστημα το ενημέρωνε ειδικός στο τέλος της χρονιάς, ενώ στο τρέχον, οι ενημερώσεις γίνονταν αυτόματα. Ακόμα, ο μάρτυρας απάντησε σε ερωτήσεις της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής. Σε ερώτηση της τελευταίας, εάν υπήρχε η δυνατότητα του «πιστωτικού ταμείου», δηλαδή του ταμείου που δεν έχει μετρητά, απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά. Πρόσθεσε τέλος ότι από τον έλεγχο στο backup του προηγούμενου προγράμματος φάνηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά . Η δίκη συνεχίζεται.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back