ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βαθμολογήστε το πράσινο

Εικόνα του άρθρου Βαθμολογήστε το πράσινο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2017, 00:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών έρχεται να παροτρύνει τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των χώρων πρασίνου που γίνεται εδώ και χρόνια μέσω της εφαρμογής για κινητά WWF GreenSpaces.

Μέσω της εφαρμογής αυτής του WWF Ελλάδας, η οποία διατίθεται δωρεάν για iOS και Αndroid, κάθε πολίτης μπορεί να εντοπίσει, να καταγράψει και να αξιολογήσει πράσινους χώρους σε κάθε ελληνική πόλη. Για τον Δήμο Ιωαννιτών, η εφαρμογή WWF Greenspaces αποτελεί ένα εργαλείο αλληλεπίδρασης με τον πολίτη. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, πρσοθέτοντας ότι «οι πολίτες με αυτή την εφαρμογή μπορούν να δουν το πράσινο με άλλο μάτι και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος», αναφέρει η αντιδήμαρχος Πρασίνου Ελένη Βασιλείου.

Μέσα από το WWF GreenSpaces αξιολογούνται οι χώροι πρασίνουν όσον αφορά την ποιότητα και ποσότητα πρασίνου, το επίπεδο καθαριότητας και την ποιότητα και το είδος των υποδομών που κάθε χώρος διαθέτει. Η κλίμακα της βαθμολογίας κυμαίνεται από το 1 (κάκιστη εντύπωση) έως 10 (άριστες εντυπώσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη λειτουργία της εφαρμογής, στην ιστοσελίδα www.greenspaces.gr.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back