Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αυτοψίες στους χώρους άθλησης

Εικόνα του άρθρου Αυτοψίες στους χώρους άθλησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2020, 20:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αυτοψίες και ελέγχους στον εξοπλισμό χώρων άθλησης και αναψυχής που βρίσκονται σε Κοινότητες, έκανε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ζίτσας.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλεια των παιδιών και της νεολαίας που ως επί τω πλείστον χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους χώρους για να αθλούνται και να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος εξηγώντας την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει σε διαπιστευμένο φορέα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) τους ελέγχους αθλητικού εξοπλισμού.

Ο Δήμος Ζίτσας αναφέρει ακόμη ότι είναι από τους λίγους Δήμους πανελλαδικά, που έχει προχωρήσει τους συγκεκριμένους ελέγχους, βάσει των οδηγιών του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι έλεγχοι περιελάμβαναν καταγραφή των προβλημάτων στο εξοπλισμό (μπασκέτες, εστίες γηπέδων) με οπτικό και διαστασιολογικό έλεγχο για εμφανείς φθορές και κατασκευαστικές αποκλίσεις από τους κανονισμούς καθώς και δοκιμές με φορτία για να ελεγχθεί η επάρκεια των βάσεων ειδικά στις μπασκέτες.

«Η ασφάλεια της νεολαίας και των αθλούμενων είναι αυτό που προέχει. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί  οι εποχές που τοποθετούνταν οτιδήποτε, οπουδήποτε χωρίς έλεγχο. Σε θέματα υγείας και ασφάλειας προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι..» καταλήγει ο δήμαρχος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back