ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: «Η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ»

Εικόνα του άρθρου Αυστρία: «Η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2016, 18:15
ΚΟΣΜΟΣ

Νέους τριγμούς στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας ενδέχεται να φέρουν οι δηλώσεις του αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ» τόνισε ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Αυτή είναι η οριστική στάση.

Ο Κουρτς δεν «βλέπει» αυτή τη στιγμή καμία πιθανότητα για συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ή για μία απελευθέρωση της βίζας για την Τουρκία, και, κατά την άποψή του, αυτές οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η Άγκυρα ως αντάλλαγμα για τη Συμφωνία για το Προσφυγικό, «σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκπληρωθούν».


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επανάλαβε τα περί δημοψηφίσματος για τη συνέχιση ή μη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πει ότι «η Ε.Ε. επιδιώκει να μας υποχρεώσει να αποσυρθούμε απ' αυτή τη διαδικασία» και είχε προσθέσει ότι «εάν δεν μας θέλουν, ας το κάνουν ξεκάθαρα γνωστό και ας πάρουν την απόφαση».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back