Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρότερα μέτρα για το κάπνισμα

Εικόνα του άρθρου Αυστηρότερα μέτρα για το κάπνισμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2016, 16:26
ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερη αυστηρότητα στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για την απαγόρευση του καπνίσματος εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα νέας νομοθετικής ρύθμισης για την απαγόρευση του καπνίσματος αφού το ισχύον πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά θα υπάρξει αυστηροποίηση της εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας, μέσω και της κύρωσης της Ευρωπαϊκής Οδηγίας του 2014 για τα καπνικά προϊόντα, αλλά και του πρωτοκόλλου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, ενώ σημείωσε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν αφορά αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας αλλά απαιτείται ο συντονισμός της δράσης πολλών υπουργείων.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το κάπνισμα «αντικοινωνική συμπεριφορά», αποδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα εφαρμογής του νόμου και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη για την εκπόνηση «εθνικού σχεδίου για τη διακοπή του καπνίσματος και την αντιμετώπιση των τεράστιων παρενεργειών».

Τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, όπως έγραψε και ο “ΤΥΠΟΣ”, είχε επισημάνει και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σε συνάντησή της με τον υπουργό Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back