Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αύριο η απολογία των τεσσάρων, παραίτηση δικηγόρου

Εικόνα του άρθρου Αύριο η απολογία των τεσσάρων, παραίτηση δικηγόρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2023, 21:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο από τους συλληφθέντες για το βίαιο οπαδικό επεισόδιο στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων. Θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα αλλά και η είσοδος στο στάδιο της πόλης όταν παίζει η ομάδα τους.

Στο μεταξύ, σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 30χρονου που νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο 29χρονος που νοσηλευόταν επίσης, πήρε εξιτήριο. Αύριο Μεγάλη Τρίτη απολογούνται άλλοι τέσσερις από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος Πάνος Κατσάνος προχώρησε σε δημόσια δήλωση παραίτησής του από την ποινική υποστήριξη ενός των κατηγορουμένων που συμμετείχαν στα συμβάντα και ο οποίος πρόκειται να απολογηθεί αύριο.

Στη δήλωσή του αναφέρει: «Η νομική παιδεία και οι ποινικοί δικονομικοί κανόνες επιβάλλουν το τεκμήριο της αθωότητας καθενός των κατηγορουμένων να γίνεται σεβαστό από όλους και ότι μόνο αρμόδιο όργανο για την ορθή νομική αξιολόγηση μίας κατηγορίας είναι το Δικαστήριο. Παρά ταύτα προσωπικές μου αναφορές, βιώματα, αρχές και αξίες καθώς και η πλήρης αντίθεσή μου σε συμβάντα βίας, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το αληθές νόημα του αθλητισμού, απ’ όπου αυτά και αν προέρχονται, καθώς και η επαγγελματική μου ευσυνειδησία καθιστούν αδήριτη και επιτακτική – ως άλλωστε και ο Κώδικας περί Δικηγόρων προβλέπει- την ανάγκη αποχώρησης- παραίτησής μου από την υπεράσπιση του εντολέα μου ενώπιον της κ. Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατά την απολογία του τη Μ. Τρίτη, 11η.4.2023, για τα φερόμενα συμβάντα, που έλαβαν χώρα την 7η 4.2023 στην περιοχή των Ιωαννίνων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back