ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αύριο το βράδυ το «ροζ φεγγάρι»

Εικόνα του άρθρου Αύριο το βράδυ το «ροζ φεγγάρι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2024, 19:45
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αύριο βράδυ αναμένεται να να ανατείλει στον ουρανό η Πανσέληνος του Απριλίου, γνωστό ως «ροζ φεγγάρι».

Η Ροζ Πανσέληνος, όπως ονομάζεται διαφορετικά, πήρε την ονομασία του από την περίοδο εμφάνισής της, δηλαδή λίγο μετά την έναρξη της άνοιξης. Περίοδο όπου ανθίζει και ένα ροζ αγριολούλουδο που ονομάζεται «Phlox subulata». Το φυτό είναι ενδημικό στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και είναι ένα από τα πρώτα διαδεδομένα λουλούδια της άνοιξης.

Παρά το όνομά της και αυτή η πανσέληνος θα μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη. Κάθε πανσέληνος μπορεί περιστασιακά να πάρει μια κοκκινωπή απόχρωση όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, λόγω του φωτός που περνάει μέσα από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Ο Πανσέληνος δεν θα είναι μόνη της στον νυχτερινό ουρανό. Η βροχή μετεωριτών Λυρίδων βρίσκεται σε εξέλιξη και αρκετοί πλανήτες θα είναι επίσης ορατοί.

Η βροχή μετεωριτών Λυρίδων του Απριλίου βρίσκεται κοντά στην κορύφωσή της, καθώς το ροζ φεγγάρι φωτίζει τον ουρανό μας. Δυστυχώς, το φως του φεγγαριού θα καταστήσει πιο δύσκολο να δούμε τα σχετικά αχνά ίχνη από τυχόν μετεωρίτες, αλλά οι πρόθυμοι και υπομονετικοί παρατηρητές του ουρανού θα μπορούσαν ακόμα να ανταμειφθούν.

Φωτογραφία: NASA/Joel Kowsky

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back