Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι νεκροί στο Κραματόρσκ

Εικόνα του άρθρου Αυξάνονται οι νεκροί στο Κραματόρσκ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2022, 11:33
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 5 παιδιά, και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα αφότου δύο πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τον οποίο χρησιμοποιούν χιλιάδες άνθρωποι για να απομακρυνθούν από την περιοχή εδώ και ημέρες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.
Νωρίτερα ο ίδιος είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 39 νεκρούς και 87 τραυματίες.
Σε μια διαδικτυακή ανάρτησή του είπε ότι στον νέο απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά την μεταφορά τους σε νοσοκομείο και σε ιατρικά κέντρα.
Παράλληλα ανέφερε ότι 98 τραυματίες νοσηλεύονται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Ρωσία «διέπραξε φρικτή θηριωδία» στο Κραματόρσκ και αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Μακρόν.

Στο μεταξύ, απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Οδησσό, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, λόγω της «απειλής πυραυλικής επίθεσης» στην πόλη αυτή, στη Μαύρη Θάλασσα.

Μετά τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ, «πλανάται η απειλή πυραυλικής επίθεσης στην Οδησσό, στις 10 Απριλίου 2022» ανακοίνωσε η τοπική στρατιωτική διοίκηση. «Για αυτό επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στην Οδησσό και την περιφέρειά της από τις 21.00 της 9ης Απριλίου μέχρι τις 6.00 της 11ης Απριλίου 2022», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο Βάντιμ Τόκαρ,  ο δήμαρχος του χωριού Μακάριφ, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου,  δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι 132 άμαχοι βρέθηκαν  δολοφονημένοι. Τα περισσότερα από τα πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικούς  τάφους, είπε ο αιρετός, κατηγορώντας για τους θανάτους των πολιτών αυτών  τον ρωσικό στρατό. Ο δήμαρχος του Μακάριφ είπε ακόμη ότι το 40% του  χωριού έχει καταστραφεί και ότι η ηλεκτροδότηση και η παροχή φυσικού  αερίου έχουν κοπεί. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν  με ανεξάρτητο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back