ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται στα 830 ευρώ (μεικτά) ο κατώτατος μισθός

Εικόνα του άρθρου Αυξάνεται στα 830 ευρώ (μεικτά) ο κατώτατος μισθός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2024, 12:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 1η Απριλίου αυξάνεται στα 830 ευρώ (μεικτά) ο κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το καθαρό ποσό των βασικών αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, που αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους, θα αυξηθεί κατά σχεδόν 40 ευρώ και θα ανέλθει από τα 666,85 ευρώ που είναι σήμερα, στα 705,96 ευρώ, από τον επόμενο μήνα.

Ανάλογη αύξηση θα υπάρξει και για τις τριετίες που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που έχουν τη σχετική προϋπηρεσία.

Επίσης η νέα αύξηση συμπαρασύρει προς τα πάνω 19 επιδόματα της ΔΥΠΑ, με πρώτο το επίδομα ανεργίας που  θα αυξηθεί στα 510 ευρώ από 479 ευρώ που είναι σήμερα.

Η αντίδραση της ΓΣΕΕ

«Κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων ανακοίνωσε η κυβέρνηση» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και σημειώνει ότι αυτή η αύξηση σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει συνθήκες, στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό δεν θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. 

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει, με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία στις 17 Απριλίου 2024.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back