Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το «Αχ ξενιτιά μου» έφερε μαθητικές διακρίσεις

Εικόνα του άρθρου Το «Αχ ξενιτιά μου» έφερε μαθητικές διακρίσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2018, 13:27
ΗΠΕΙΡΟΣ


Δύο μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας βραβεύτηκαν στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στο πλαίσιο του 3ου πανελλήνιου και παγκύπριου μουσικού διαγωνισμού μελοποίησης ποίησης, ενορχήστρωσης και μουσικής για ταινία (soundtrack) για παιδιά και εφήβους.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λάμπρος Ψωμάς και Σοφία Μητρογιώργου κατέλαβαν την 5η θέση (β’ τιμητικός έπαινος) στην κατηγορία της ενορχήστρωσης, συμμετέχοντας με το πρωτότυπο τραγούδι «Αχ ξενιτιά μου» που έχει ως κεντρικό του θέμα την προσφυγιά.

Το τραγούδι «Αχ ξενιτιά μου» γράφτηκε στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2015-16 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, με σκοπό να κατανοήσουν οι μαθητές τις έννοιες της προσφυγιάς, της μετανάστευσης και της ξενιτιάς, φαινόμενα που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της χώρας μας. Αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος ήταν μια συναυλία με τίτλο «Ένα τραγούδι για το δρόμο σας», που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016 στην Άρτα. Τότε παρουσιάστηκε και το συγκεκριμένο τραγούδι σε στίχους Σοφίας Μητρογιώργου και μουσική-ενορχήστρωση Λάμπρου Ψωμά, ο οποίος και το διεύθυνε. Σε ανακοίνωσή του το Μουσικό Σχολείο Άρτας, επισημαίνει και την καίρια συμβολή των μαθητών Λάμπρο Φούκα και Ελένης Μπέη στην απόδοση του τραγουδιού.

«Η συγκεκριμένη βράβευση από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, έναν θεσμό με μεγάλη ιστορία και αδιαμφισβήτητη εγκυρότητα, αποτελεί μεγάλη τιμή για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους που στηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους με όλες τους τις δυνάμεις» αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του προγράμματος 2015-2016 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας Παναγιώτης Γιαννούτσος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back